Reistips Reageer
Home » Blogs » Rondreis Amerika met gezin: Alles wat je wilt weten

Rondreis Amerika met gezin: Alles wat je wilt weten

Een gezinsvakantie naar de Verenigde Staten plannen kan superleuk maar ook een beetje stressvol zijn, vooral als je met kinderen reist. Van de zonovergoten stranden van Californië aan de westkust tot de historische straten van Washington D.C., Amerika biedt een schitterende mix van bestemmingen die zowel jonge avonturiers als ervaren reizigers kunnen bekoren. Hier is je gids om ervoor te zorgen dat je familievakantie in de VS zowel plezierig als zorgeloos verloopt.

Wat kost een rondreis Amerika met gezin?

De kosten van een rondreis door Amerika met het gezin kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van een aantal factoren zoals de duur van de reis, het type accommodatie, het vervoer en de geplande activiteiten. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1200 en €4000 per persoon. Een belangrijke kostenpost is het vervoer; denk hierbij aan het huren van een auto of camper, plus de bijkomende brandstofkosten. Om niet voor verrassingen te staan, is het cruciaal om vooraf een gedegen reisbudget op te stellen. Hierbij moet je rekening houden met je gewenste comfortniveaus en de activiteiten die je wilt ondernemen. Een goede planning helpt je niet alleen bij het beheren van je uitgaven, maar zorgt er ook voor dat je vakantie aan al je verwachtingen voldoet.

Kies je bestemmingen zorgvuldig

De Verenigde Staten zijn enorm, en de attracties zijn bijna eindeloos, dus het is belangrijk om je reisplan aan te passen aan de interesses van je familie zonder te veel te willen doen. Of het nu de aantrekkingskracht van themaparken zoals Disney World in Orlando en Universal Studios is, of de natuurlijke schoonheid van nationale parken zoals Yellowstone en de Grand Canyon, of een mooie vakantie naar de Florida Keys, kies een paar belangrijke gebieden om te verkennen om je vakantie beheersbaar en leuk te houden.


⭐️ Last minute op vakantie? ⭐️

😍 – TUI Last Minutes. Check hier. 👈
🥳 – Elize was here Aanbiedingen. Check hier. 👈
😎 – Sunweb aanbiedingen. Check hier. 👈



Bedenk goed welke gebieden in Amerika je wilt bezoeken tijdens jullie rondreis

Bereid je voor op de reis

Voordat je aan je Amerikaanse vakantie begint, zorg ervoor dat elk gezinslid de nodige reisdocumenten heeft. Voor veel internationale reizigers betekent dit het aanvragen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) onder het Visa Waiver Program. Vergeet niet, zelfs baby’s hebben een ESTA nodig. Het is verstandig om ruim voor je reis te solliciteren om eventuele last-minute problemen te voorkomen.

Als je kind met één ouder reist of zonder beide ouders, neem dan een toestemmingsformulier mee ondertekend door de andere ouder(s) om complicaties bij de immigratie te voorkomen. Dit bevestigt dat de reis is goedgekeurd en niet in strijd is met voogdijwetten.

Accommodatie en eten

De VS is erg kindvriendelijk. De meeste hotels bieden gezinsvriendelijke voorzieningen, waaronder ruime familiekamers of suites en soms zelfs “kinderen verblijven gratis” programma’s. Als je uit eten gaat, zul je merken dat veel restaurants kindermenu’s aanbieden met kleinere porties en lagere prijzen. Sommige plaatsen laten kinderen zelfs gratis of met korting eten.

Amerika is erg kindvriendelijk

Gezondheid en veiligheid

Vergeet niet om reisverzekering af te sluiten. Medische zorg in de VS is uitstekend maar duur, en ziekenhuizen vereisen voorafbetaling als je niet adequaat verzekerd bent. Dit is vooral cruciaal als je avonturen in meer afgelegen gebieden beleeft of deelneemt aan wintersporten, waar blessures vaker voorkomen.


Vervoer en het meeste uit je bezoek halen

Eenmaal in de VS, overweeg dan om een CityPASS® te kopen om geld en tijd te besparen bij het bezoeken van grote attracties in grote steden, wat ook kan helpen om lange rijen te vermijden. Voor vervoer is het huren van een auto vaak noodzakelijk, afhankelijk van je bestemming, aangezien veel Amerikaanse attracties ver uit elkaar liggen. Vergeet niet, elke staat heeft zijn eigen wetten voor kinderzitjes, die verhuurbedrijven je kunnen helpen naleven door de nodige zitjes tegen een vergoeding te leveren.

Activiteiten voor kinderen

De VS is een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Jongere kinderen zullen genieten van de wonderen van themaparken, interactieve musea en dierenontmoetingen, terwijl tieners misschien de voorkeur geven aan de spanning van zip-lining, achtbanen of surflessen. Mis ook de educatieve kansen niet; de VS heeft een schat aan historische sites en musea die een leuke draai geven aan leren.

Ontdek de mooiste natuurgebieden met je gezin

Lokale etiquette

Fooi geven is gebruikelijk in de Verenigde Staten en is een belangrijk onderdeel van het inkomen voor veel werknemers in de dienstensector. Over het algemeen is een fooi van 15-20% op restaurantrekeningen standaard en een paar dollar voor hotelkamermeisjes of portiers. Ook, als je je huurauto volgooit, vergeet dan niet te betalen voordat je gaat tanken bij benzinestations.

Geniet van seizoensactiviteiten

Ongeacht wanneer je bezoekt, de VS biedt seizoensgebonden activiteiten die je reis kunnen verrijken. Van de stranden in de zomer tot de skipistes in de winter, elk seizoen biedt iets unieks. Bekijk lokale kalenders voor seizoensgebonden festivals en evenementen die een heerlijke blik kunnen bieden op de Amerikaanse cultuur.


⭐️ Last minute op vakantie? ⭐️

😍 – TUI Last Minutes. Check hier. 👈
🥳 – Elize was here Aanbiedingen. Check hier. 👈
😎 – Sunweb aanbiedingen. Check hier. 👈



Maak herinneringen tijdens je rondreis met je gezin in Amerika

Slotgedachten

Naar de VS gaan met kinderen vereist extra planning maar belooft een verrijkende ervaring voor het hele gezin. Door je te richten op een paar belangrijke locaties, de nodige documenten voor te bereiden en de lokale cultuur te omarmen, kan je Amerikaanse gezinsvakantie gevuld zijn met gekoesterde herinneringen en vreugdevolle avonturen. Begin vandaag nog met plannen voor een reis die je familie zich nog lang zal herinneren!

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie