Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » Ontdek Ajaccio: de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte

Ontdek Ajaccio: de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte

Verscholen aan de schilderachtige westkust van Corsica ligt Ajaccio, niet alleen de bruisende hoofdstad van het eiland, maar ook de geboorteplaats van een van de beroemdste figuren uit de geschiedenis, Napoleon Bonaparte. Dit charmante stadje, omringd door beboste bergen en een levendige haven, biedt een unieke mix van schilderachtige schoonheid, rijke geschiedenis en een levendige Mediterrane vibe, wat het een must-visit bestemming maakt voor elke fly drive op Corsica.

Aankomst op Corsica bij Ajaccio

De rijke historische lappendeken van Ajaccio

De geschiedenis van Ajaccio gaat terug tot de oudheid, toen het een kleine Romeinse nederzetting was. Door de eeuwen heen groeide het strategische belang, benadrukt door de indrukwekkende 16e-eeuwse Genuese citadel in het hart van de stad, een structuur die nog steeds respect afdwingt, hoewel deze voor het publiek gesloten is. De beroemdste zoon van de stad, Napoleon Bonaparte, heeft een onuitwisbare stempel op de stad gedrukt. Van zijn kinderhuis, nu het Nationaal Bonaparte Museum, tot talloze standbeelden en de grotten waar hij ooit speelde, de geest van Napoleon is verweven in het weefsel van de stad.

Overal kom je verwijzingen naar Napoleon Bonaparte tegen

Ontdek het culturele hart van Ajaccio

De oude stad is het culturele epicentrum van Ajaccio, met smalle, pastelgeschilderde huizen, levendige markten en een scala aan cafés en luxe winkels. Een wandeling langs de Cours Napoleon of een ontspannen pauze onder de schaduwrijke bomen op Place Foch biedt een perfecte momentopname van het lokale leven. Het gebied is rijk aan architectonische en historische locaties, waaronder:


⭐️ Last minute op vakantie? ⭐️

😍 – TUI Last Minutes. Check hier. 👈
🥳 – Elize was here Aanbiedingen. Check hier. 👈
😎 – Sunweb aanbiedingen. Check hier. 👈



  • Maison Bonaparte: Het voorouderlijk huis van de familie Bonaparte, dit museum biedt een intieme blik op Napoleons vroege leven.
  • Ajaccio Kathedraal: Officieel bekend als de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Hemelvaart, deze barokke bouwwerk is waar Napoleon werd gedoopt. Binnenin kun je ‘De Triomf van de Religie’ door Delacroix bewonderen.
  • Musée Fesch: Huisvest een van de mooiste collecties van Italiaanse Renaissance schilderijen, inclusief meesterwerken van Botticelli en Titiaan, dit museum is een schat voor kunstliefhebbers.
Ontdek Ajaccio

Natuurschoon en outdoor activiteiten

De prachtige natuurlijke omgeving van Ajaccio biedt volop kansen voor liefhebbers van buitenactiviteiten. De Route des Crêtes en de Chemin des Crêtes bieden adembenemende uitzichten op het ruige Corsicaanse landschap en de serene Middellandse Zee. Deze paden zijn perfect voor een ontspannen dagje wandelen, leidend avonturiers van het bruisende stadscentrum naar rustige heuvels en panoramische vergezichten.

Strandliefhebbers zullen hun paradijs vinden langs de kustlijn van Ajaccio, bezaaid met prachtige stranden zoals die onder de citadel en meer afgelegen plekjes verder weg. De zeepromenade is omzoomd met palmbomen en gevuld met cafés, ideaal voor wie wil ontspannen en genieten van de kustcharme.

Check deze rondreis op Corsica

Rondreis Corsica - 14 dagen - Dit is wat we noemen rondreizen
Rondreis van 14 dagen door Corsica

Tijdens onze 14-daagse rondreis op Corsica verkenden we de diversiteit en schoonheid van dit Franse eiland, van de historische straten van Ajaccio tot de indrukwekkende kliffen van Bonifacio. Bekijk hier deze rondreis.

Culinair genieten en lokale smaken

Een bezoek aan Ajaccio zou niet compleet zijn zonder te genieten van de lokale keuken. De dagelijkse markt op Place Foch is een culinair hotspot, met een scala aan verse, lokale producten en regionale specialiteiten zoals Corsicaanse kazen en charcuterie. Het levendige havengebied biedt niet alleen prachtige uitzichten, maar heeft ook enkele van de beste visrestaurants waar je vers gevangen vis kunt proeven en kunt genieten van een glas lokale wijn.

Strandboulevard van Ajaccio

Excursies en nabije bezienswaardigheden

Ajaccio is een fantastische uitvalsbasis voor het verkennen van de bredere regio. Een korte rit brengt je naar de botanische tuinen bij Les Milelli, de vredige olijfgaarden vormen een schril contrast met het bruisende stadscentrum. Voor wie een ruiger landschap zoekt, biedt de prehistorische locatie bij Filitosa, 40 kilometer naar het zuiden, een fascinerende excursie.


Boottochten naar de bloedrode kliffen van de Isles Sanguinaires zijn vooral magisch bij zonsondergang en mag je niet missen. Voor een proefje van het lokale leven bieden de nabijgelegen dorpen van Porticcio, Bastelica, en Zicavo charmante dagtochten.

Bereik en vervoer in Ajaccio

Ajaccio is goed verbonden, wat het een ideale startpunt maakt voor een Corsicaanse rondreis. Het vliegveld van de stad heeft vluchten van belangrijke Franse steden en andere Europese bestemmingen, terwijl veerboten Ajaccio verbinden met Marseille, Nice, en Toulon. Eenmaal in de stad is de beste manier om te verkennen te voet, vooral het compacte oude stadsdeel.

Ajaccio is een populaire reisbestemming onder cruise passagiers

Ontdek Ajaccio tijdens je fly drive Corsica

Of je nu een geschiedenisliefhebber, natuurliefhebber, of gastronomie-enthousiast bent, Ajaccio belooft een rijke mix van ervaringen. De beste tijden om te bezoeken zijn de lente en herfst, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijk Corsicaans avontuur dat begint in het hart van Ajaccio.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie