Vakantie bestemmingen Reageer
Home » Blogs » De ultieme roadtrip gids voor Mallorca: Wat te zien en doen op het eiland

De ultieme roadtrip gids voor Mallorca: Wat te zien en doen op het eiland

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is echt een parel in de Middellandse Zee. Met prachtige stranden, charmante dorpjes, ruige bergen en een rijke historie is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke fly-drive vakantie. Een fly drive Mallorca biedt je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te ontdekken, zodat je de verborgen pareltjes kunt vinden die dit eiland zo uniek maken. Of je nu de ongerepte natuur van de Serra de Tramuntana wilt verkennen, wilt relaxen in turquoise baaien, of het bruisende leven van Palma wilt proeven, met deze gids ontdek je het beste van Mallorca tijdens een roadtrip.

Ons verblijf tijdens onze fly drive op Mallorca

Start in Palma de Mallorca

Begin je fly drive Mallorca avontuur in Palma, de levendige hoofdstad van het eiland, waar oud en nieuw prachtig samenkomen. Bezoek de iconische La Seu Kathedraal, een gotisch meesterwerk dat de skyline van de stad domineert. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad en ontdek oude paleizen en kerken, zoals het Almudania Paleis, waar je bovenop een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Verken ook de wijk Santa Catalina, een voormalige vissersbuurt die nu bekend staat om z’n hippe cafés, boetiekjes en de levendige Mercat de Santa Catalina. Hier kun je lokale lekkernijen proeven en verse producten inslaan voor een picknick later op de dag.


⭐️ Last minute op vakantie? ⭐️

😍 – TUI Last Minutes. Check hier. 👈
🥳 – Elize was here Aanbiedingen. Check hier. 👈
😎 – Sunweb aanbiedingen. Check hier. 👈



Slenteren door Palma de Mallorca

Op naar het Noorden: Valldemossa en Deia

Verlaat Palma en rij de bergen in, de Serra de Tramuntana in, een UNESCO Werelderfgoed. Je eerste stop is Valldemossa, een pittoresk dorpje in de bergen. Wandel door de charmante straatjes met stenen huisjes en groene luiken. Bezoek ook het Kartuizerklooster van Valldemossa, waar componist Frédéric Chopin een tijdje verbleef.

Rij verder over de adembenemende kustweg naar Deia, een kunstenaarsdorpje tussen de bergen en de zee. De boheemse sfeer trekt al jaren kunstenaars en muzikanten aan. Verken de steegjes en wandel naar Cala Deia, een klein strandje waar je kunt snorkelen of genieten van een verse zeevruchtenschotel.

Schitterende Route naar Soller

Vanaf Deia rijd je naar Soller, een stadje dat bekendstaat om z’n sinaasappel- en olijfboomgaarden. Een van de leukste manieren om de omgeving te verkennen, is met de historische Soller-trein, een oude houten trein die door de Tramuntana bergen rijdt. Als je met de auto bent, parkeer dan in Soller en maak een ritje met de tram naar Puerto de Soller, een schilderachtige havenstad met een zandstrand en gezellige restaurants.

De tramrit biedt prachtige uitzichten, en eenmaal in Puerto de Soller kun je ontspannen aan het water of een hapje eten langs de boulevard. Het is ook een ideale plek om een boottocht langs de kust te beginnen of om een wandelpad in de bergen te volgen.


Inspiratie rondreis op Mallorca

Cap de Formentor - Mallorca - Spanje
Rondreis van 8 dagen op Mallorca

Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en adembenemende natuur van Mallorca. Deze rondreis biedt een mix van cultuur, ontspanning op gouden stranden en avontuurlijke uitstapjes. Bekijk hier deze rondreis.

Serra de Tramuntana: Coll dels Reis en Sa Calobra

Voor de liefhebbers van bergachtige wegen is de Coll dels Reis een spannende route om te rijden. Deze kronkelende weg vol haarspeldbochten biedt spectaculaire uitzichten en leidt je naar het kustdorpje Sa Calobra. De weg ernaartoe is een avontuur op zich, met indrukwekkende uitzichten over de bergen en de zee. In Sa Calobra kun je door de indrukwekkende Torrent de Pareis-kloof wandelen en een duik nemen in het heldere water.

Serra de Tramuntana

Verken de Grotten: Coves del Drach en Coves de Hams

Mallorca is niet alleen een zon- en strandbestemming, het heeft ook fascinerende ondergrondse wonderen. Aan de oostkant van het eiland vind je de Coves del Drach, een reeks van vier grote grotten die diep onder de grond reiken. Hoogtepunt van de tour is het Lake Martel, het grootste ondergrondse meer ter wereld. Hier kun je genieten van een klassiek concert en zelfs een boottocht maken.

In de buurt liggen ook de Coves de Hams, grotten die bekend staan om hun unieke stalactieten en stalagmieten, met een indrukwekkende licht- en geluidsshow die de grotten echt tot leven brengt.

Geniet van de prachtige baaien en Calas op Mallorca

Zuidelijk Mallorca: Cala Pi en Cala del Moro

Op weg naar het zuiden kom je langs Cala Pi, een afgelegen baai tussen twee kliffen. Deze idyllische plek is alleen bereikbaar via een lange trap, maar het kristalheldere water en de rust maken het de moeite waard. Het is een ideale plek om te zwemmen of te snorkelen.


⭐️ Last minute op vakantie? ⭐️

😍 – TUI Last Minutes. Check hier. 👈
🥳 – Elize was here Aanbiedingen. Check hier. 👈
😎 – Sunweb aanbiedingen. Check hier. 👈



Voor een avontuurlijker strandbezoek kun je naar Cala del Moro gaan, een van de beroemdste en mooiste stranden van Mallorca. Hoewel klein en vaak druk, maken het turquoise water en de ruige kliffen dit strand een echte must-see. Combineer dit met een bezoek aan Cala s’Almonia, een nabijgelegen baai die minder toeristen trekt en een rustigere sfeer biedt.

Cap de Formentor: De Kroon van het Eiland

Geen fly drive Mallorca roadtrip is compleet zonder een bezoek aan Cap de Formentor, het noordelijkste puntje van het eiland. De weg naar Cap de Formentor is adembenemend, met smalle wegen, tunnels door kalksteenrotsen en steile kliffen. Bovenop de kliffen vind je de iconische Formentor Vuurtoren, een van de mooiste uitkijkpunten van het eiland. Bezoek dit vooral tijdens zonsondergang, wanneer het licht warm oranje en rood over de zee schijnt.

Op weg naar Cap de Formentor kun je een stop maken in Pollenca, een historisch dorpje met gezellige pleintjes en ambachtelijke winkels. Het is de perfecte plek om te lunchen voordat je verdergaat naar de vuurtoren.

👉 Lees hier meer over: auto huren op Mallorca + mijn ervaring met autorijden op Mallorca.


Cap de Formentor - Mallorca - Spanje
Cap de Formentor, een must-see tijdens je fly drive Mallorca

Mondrago Natuurpark en Cala Llombards

Als je weer richting het zuidoosten rijdt, stop dan bij het Mondrago Natuurpark, een prachtig natuurreservaat met witte stranden, wandelpaden en vogelspotplekken. De twee stranden, Cala Mondragó en S’Amarador, zijn verbonden door een schilderachtig natuurpad en bieden de perfecte plek voor een ontspannen stranddag.

In de buurt ligt Cala Llombards, een kleine baai met turquoise water, omgeven door dennenbomen. Het is ideaal om te snorkelen of zelfs van de kliffen te springen. Dit strand is vaak rustiger dan andere populaire plekken, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen.

Avontuur Afsluiten: Luchtballonvaart en Dineren tussen de Wijngaarden

Voor een onvergetelijke afsluiting van je fly drive Mallorca roadtrip, maak je een luchtballonvaart over het eiland. Zweef boven de Tramuntana-bergen tijdens zonsopgang of zonsondergang en geniet van het magische uitzicht over het eiland.

Sluit de dag af met een diner op een wijngaard bij Terragust, waar je in de buitenlucht geniet van een viergangenmenu met lokale producten. Terwijl de zon ondergaat en de wijngaard verlicht wordt door sfeerverlichting, kun je nagenieten van je roadtrip door het mooie Mallorca.

Ontvang de leukste rondreizen die ik heb ontdek gratis in je inbox.

Mis geen avontuur en voeg je bij talloze andere reizigers en abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief.

Hoi!

Ik ben Ralph, woonachtig in Spanje met mijn vrouw en kind. Roadtrips zijn mijn favoriete manier van reizen. Ik heb een aantal onvergetelijke rondreizen gemaakt, waaronder langs de Westkust van Amerika in 2014, Canada in 2015, en het noordoosten van Spanje in 2022. Daarnaast ben ik een groot fan van de diversiteit van Europa. Er is nog zoveel te ontdekken met elk land zijn unieke charme en cultuur.

Welke weg neem jij?

Plaats een reactie