Rondreis Noord-Holland

0
Rondreis Noord-Holland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1851
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Noord-Holland heeft vooral veel toerisme in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft veel te bieden. Zo vind je hier het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het van Gogh Museum en natuurlijk de iconische Amsterdamse grachten. Naast Amsterdam heeft de provincie zo veel meer om te ontdekken. Zo heeft Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, een prachtige binnenstad om te bekijken. Ook kan je een bezoek brengen aan de iconische kaasmarkt van Alkmaar.

 

Het is een prachtige provincie om een mooie route door te fietsen of een leuke rondreis door te maken. Zo kan je genieten van de natuur en ook de voordelen van de stad meepakken. Wij nemen je mee in onze rondreis door de provincie Noord-Holland.

Rondreis Noord-Holland

We starten onze reis door de provincie in de grootste stad van Nederland. Amsterdam heeft veel te bieden en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De stad is ook populair onder buitenlandse toeristen en dat is ook wel te begrijpen. Er is genoeg te doen en de meeste bezienswaardigheden zijn internationaal georiënteerd. Dat betekent niet dat je als toerist in eigen land je hier niet kan vermaken. In tegendeel zelfs, wij hebben ons prima vermaakt langs de hoogtepunten van Amsterdam. Als eerst nemen we een kijkje in het van Gogh museum waar we de prachtige werken van Vincent van Gogh bewonderen. Daarna maken we een wandeling door het nabijgelegen Vondelpark. Als je naar Amsterdam gaat kan een bezoek aan het Rijksmuseum niet ontbreken. Het beroemede werk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt trekt hier veel bekijks, maar er zijn nog veel andere artistieke hoogtepunten te ontdekken.

Na een bezoek aan het Rijksmuseum lopen we langs de Amsterdamse grachten naar de binnenstad. Ondertussen maken we enkele foto’s van deze iconische grachten en bouwwerken waarna we aankomen op de Dam. Op het plein vind je Paleis de Dam en de Nieuwe Kerk. Midden op het plein is het Nationale Monument te bewonderen, waar we even gaan zitten om uit te rusten en om de omgeving te laten bezinken. De lange winkelstraat biedt de mogelijkheid om lekker te winkelen, maar dit laten wij aan ons voorbij gaan. Onze laatste bestemming in Amsterdam is het Anne Frank huis. Dit is het voormalig onderduikadres wat nu dient als museum. Dit laat een diepe indruk op ons achter en is naar onze mening iets wat je eens in je leven bezocht moet hebben.

De volgende dag gaan we naar Volendam. Volendam ligt ten noordoosten van Amsterdam aan het Markermeer. Het dorp staat bekend om de visserij, de iconische huisjes en de traditionele kledendracht. Wij bezoeken Experience Volendam waar je met Virtual Reality een kijkje kan nemen in 1916. Daarna kan je zelf samen met je familie of vrienden op de foto in de kledendracht. De gastvrouw vertelt leuke verhalen van vroeger. Hierna bezoeken we de Cheese Factory gelegen aan de Volendamse haven. We krijgen een uitleg over hoe de kaas wordt gemaakt en wat de geschiedenis is. Je kan er ook voor kiezen om een demonstratie bij te wonen, maar deze laten wij vandaag schieten. We struinen nog even door het dorp waarna we de dag afsluiten in ons hotel.

Alkmaar is de volgende bestemming op onze reis door Noord-Holland. De stad heeft leuke grachten waar je een rondvaart kan maken. Daarnaast heeft het centrum leuke winkels om eens lekker te shoppen. De stad staat bekend om de kaasmarkt. Deze uitgebreide markt trekt veel bezoek naar de stad en is een hele belevenis. Je kan ook het kaasmuseum bezoeken om alles te weten te komen over de kazen.

Het Stedelijk Museum Alkmaar is de volgende stop tijdens ons bezoek aan Alkmaar. Dit museum is al sinds 1875 geopend en heeft een mooie combinatie van een collectie oude kunst samen met hedendaagse kunst. De collectie is vrij uitgebreid met 12.000 stukken. Hiernaast heeft Almaar nog een ander bijzonder museum. The Beatles Museum is hier namelijk ook te vinden. Hier kan je als fan je geluk op tussen de iconische stukken die hier bij elkaar zijn gebracht.

We vertrekken naar Haarlem waar we de prachtige oude binnenstad verkennen. Haarlem heeft een historisch centrum met leuke winkels en musea. De mooiste bezienswaardigheden zijn de Amsterdamse poort en het stadhuis van Haarlem. Dit is tevens het oudste stadhuis van Nederland en stamt uit de 14e eeuw. Na ons rondje door de binnenstad bezoeken we het Frans Hals Museum. Dit museum is gevestigd op twee locaties in de stad die op loopafstand van elkaar liggen. De collectie is divers en de opzet is niet al te grootschalig. Dit maakt het naar onze mening bijzonder prettig aan het bezoek.

Als afsluiting bezoeken we het nabijgelegen Zandvoort. In een strandpaviljoen praten we nog eens heerlijk na over onze rondreis door de provincie. Op cultureel vlak valt hier zoveel te beleven, maar ook het landschap onderweg is om van te genieten!

Bezienswaardigheden Noord-Holland:

  • Rijksmuseum
  • Van Gogh Museum
  • Zaanse Schans
  • Volendam
  • Het Beatles Museum
  • Frans Hals Museum

Foto's

Vragen over Noord-Holland:

Hoeveel inwoners heeft Noord-Holland?

De provincie Noord-Holland heeft 2,9 miljoen inwoners.

Wat is de hoofdstad van Noord-Holland?

De hoofdstad van Noord-Holland is Haarlem.

Welk dialect wordt gesproken in Noord-Holland?

In Noord-Holland worden meerdere dialecten gesproken. Het Amsterdams, Volendams, Zaans, Hoofddorps en Haarlems zijn de bekendste dialecten.

Waar staat Noord-Holland bekend om?

Voor veel toeristen is Noord-Holland de provincie van Amsterdam. Hoewel in Amsterdam veel te doen is staat de provincie verder bekend om de Zaanse Schans, vissersdorp Volendam, de Alkmaarse kaasmarkt en de oude binnenstad van Haarlem.

Welk eten is typisch Noord-Hollands?

Typisch eten uit Noord-Holland is Beemsterkaas, Zaanse mosterd of mayonaise en Volendamse paling.

Welke nationale parken zijn te vinden in Noord-Holland?

Nationaal park Zuid-Kennemerland ten oosten van Haarlem en het Texelse nationaal park Duinen van Texel zijn de nationale parken in deze provincie.

Wat zijn de leukste activiteiten in Noord-Holland?

Als je naar Noord-Holland gaat kan een bezoek aan de Zaanse schans, de Alkmaarse kaasmarkt, Volendam of de binnenstad van Haarlem niet ontbreken. Hier zijn veel culturele activiteiten te ondernemen.

Is Noord-Holland het waard om te bezoeken?

Noord-Holland heeft prachtige steden om te bezoeken en is het zeker waard. Als jij van cultuur houdt kan jij prachtige dingen beleven in deze provincie.

Deze reis is te boeken bij: