Rondreis Nederland

Rondreis Nederland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

2358
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Mocht je op vakantie willen gaan, maar je wil niet vliegen? Dan is een vakantie in eigen land wellicht een leuke optie voor jou. Je bent niet de enige, ongeveer een kwart van de Nederlanders die op vakantie gaat, doet dat in Nederland. Dat is niet heel gek, want Nederland heeft gigantisch veel te bieden. Prachtige historische steden, een lange kustlijn, veel natuur, prachtige wateren, diverse musea en nog veel meer bezienswaardigheden.

Een vakantie in Nederland kent veel voordelen. Je bent vaak veel voordeliger uit omdat je niet heel ver hoeft te reizen. Je bent niet uren onderweg naar je bestemming. Daarnaast zijn de voorzieningen goed en je hebt geen taalbarrière.

Ben jij in voor een actieve vakantie? Fiets de Elfstedentocht, pak een bootje in Giethoorn of bewandel mooie Natuurgebieden in Gelderland of Drenthe. Je kan tal van activiteiten doen in de verschillende provincies. Zo is er voor iedereen iets leuks te beleven op vakantie in Nederland.

Foto's

De leukste bestemmingen

Voor het gemak hebben wij de leukste Nederlandse bestemmingen voor jou op een rijtje gezet. Ga op zoek naar een prachtige bestemming en laat je inspireren door de verhalen die de provincies te vertellen hebben.

Rondreis Gelderland
Rondreis Noord-Holland
Vakantie Waddeneilanden
Rondreis Limburg
Rondreis Friesland
Rondreis Drenthe

Drenthe

Drenthe ligt in het noordoosten van Nederland. De provincie grenst aan Groningen, Overijssel en Friesland. Het is een Provincie die veel groen kent, daarom is Drenthe een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Dit kan prima, omdat ze hier ontelbaar veel fietspaden hebben door de mooiste natuurgebieden en de leukste dorpjes.

Als je in Drenthe op vakantie gaat, moet je een bezoekje brengen aan de bekende hunebedden. Deze stenen zijn 5000 jaar geleden gebouwd en dienen als graftombe. Het is adembenemend hoe de mensen zoveel jaar geleden deze loodzware constructies hebben gebouwd.

Friesland

Friesland is de provincie in het noorden van Nederland. De provincie is uniek te noemen. Ze hebben een eigen officiële taal, veel wateren en een prachtige hoofdstad: Leeuwarden. Friesland staat natuurlijk bekend om de Elfstedentocht die op 4 januari 1997 voor het laatst geschaatst werd.

Deze Elfstedentocht is ook een prachtige route om te fietsen. Je fietst door de pittoreske dorpjes waar je anders nooit geweest zou zijn. Het landschap is vlak en eenvoudig te fietsen. Daarbij fiets je langs de grachten over rustige wegen en goede fietspaden. Je ziet prachtige wateren en kan genieten van de Friese natuur.

Gelderland

Gelderland is de grootste Provincie van Nederland qua oppervlakte. De provincie heeft een veelzijdig landschap met mooie grote bossen, nationaal park De Hoge Veluwe en een mooi rivierenlandschap. Gelderland is een prachtige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om mooie wandelroutes of fietsroutes te volgen.

Op cultureel gebied valt ook veel te beleven in Gelderland. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele kastelen die in het gebied te vinden zijn of bezoek één van de verschillende musea. In Arnhem kan je een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum, het Kröller-Müller Museum of dierentuin Burgers’ Zoo.

Limburg

In het zuiden van Nederland vind je de provincie Limburg. Limburg is een mooie uitvalsbasis voor prachtige fietstochten door heuvelachtige en veelzijdige landschappen. In de provincie vind je het onder de toeristen populaire dorp Thorn. Thorn heeft een mooie authentieke kern met historische panden. Het bijzondere is dat vrijwel alle huizen wit zijn. Daarbij valt de kerk in het dorp nóg beter op. De straten zijn verhard met maaskeien, dit geeft een extra authentiek gevoel.

In Limburg kan je heerlijk eten in één van de vele goede restaurants. Een aanrader is om het ‘’witte goud’’ van Limburg te proeven in het asperge seizoen. Het asperge seizoen loopt tegenwoordig van maart tot eind juni. Je kan je hart op als je van bier houdt in een van de brouwerijen die op een ambachtelijke manier bier brouwt. Daarnaast kent Limburg ook wijngaarden waar heerlijke wijn wordt gemaakt.

Noord-Holland

Noord-Holland heeft vooral veel toerisme in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft veel te bieden. Zo vind je hier het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, het van Gogh Museum en natuurlijk de iconische Amsterdamse grachten. Naast Amsterdam heeft de provincie zo veel meer om te ontdekken. Zo heeft Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, een prachtige binnenstad om te bekijken. Ook kan je een bezoek brengen aan de iconische kaasmarkt van Alkmaar.

Noord-Holland heeft ook een prachtige natuur om een mooie fietstocht door te maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het vissersdorp Volendam. Fiets langs mooie weilanden die vol staan met tulpen of bezoek de molens en historische huisjes aan de Zaanse Schans. Noord-Holland is veelzijdig en er valt veel te beleven.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn de eilanden ten noorden van Nederland. Deze groep eilanden bestaat uit; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden liggen in de Waddenzee, wat relatief ondiep water heeft. Het ondiepe water heeft als voordeel dat het sneller opwarmt dan op diepere delen in de zee. Dit is goed voor het bodemleven en dat trekt vele vogels aan. Tijdens de eb getijden maakt de zee plaats voor extra land waar de vogels op zoek kunnen gaan naar voedsel.

Deze getijden kan je als toerist op de eilanden benutten. Je kan tijdens eb een excursie doen over de drooggevallen zeebodem. Zo krijg je zelf ook een kijkje op het bodemleven van de Waddeneilanden. De eilanden hebben allemaal een leuke sfeer en bieden stuk voor stuk de gelegenheid om gezellig op de fiets te worden verkend.

Deze reis is te boeken bij: