Rondreis Gelderland

0
Rondreis Gelderland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1698
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Gelderland is de grootste Provincie van Nederland qua oppervlakte. De provincie heeft een veelzijdig landschap met mooie grote bossen, nationaal park De Hoge Veluwe en een mooi rivierenlandschap. Gelderland is een prachtige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om mooie wandelroutes en fietsroutes te volgen.

 

Op cultureel gebied valt ook veel te beleven in Gelderland. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele kastelen die in het gebied te vinden zijn of bezoek één van de verschillende musea. In Arnhem kan je een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum, het Kröller-Müller Museum of dierentuin Burgers’ Zoo. De stad heeft veel parken en daarnaast kan je prima winkelen in het centrum. Mocht je toch niet kunnen slagen, ligt Nijmegen slechts op 15 minuten afstand met de trein. Gelderland is een mooie bestemming voor een vakantie in eigen land!

Rondreis Gelderland

We starten onze tour door Gelderland met een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park ligt ten noordwesten van Arnhem en is ongeveer 55 vierkante kilometer groot. Het park kent een veelzijdige natuur waar zandduinen worden afgewisseld met bossen en heide. In het park kan je verschillende dieren tegenkomen; Edelherten, reeën, wilde zijnen, dassen en vossen. Verder heb je hier ook reptielen, zoals de adder en hagedissen. Als natuurliefhebbers kunnen wij hier echt van genieten en beleven wij een prachtige mooie dag. Je hebt verschillende wandel- en fietsroutes waardoor je jezelf een volle dag kan vermaken. Wij adviseren om een kaart te kopen bij de ingang, zodat je goed de route kan bepalen of om vooraf een excursie te boeken. Bezoek vooraf de website voor de agenda.

Het volgende uitje op onze planning betreft een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum ligt midden in het park van de Hoge Veluwe. Waar de locatie al fantastisch is, heeft het museum nog enkele unieke bezienswaardigheden. Buiten bevindt zich een gigantische beeldentuin waar je heerlijk tussen kan wandelen. Binnen in het Kröller-Müller Museum hebben ze de één na grootste Van Gogh verzameling en tal van andere werken van de grootste kunstenaars die hebben bestaan. Je bent dus niet snel uitgekeken in dit museum.

De volgende dag gaan we op bezoek bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Dit is een grote dierentuin waar je tal van dieren kan spotten. Je kan hier een prachtige dag beleven en het is zeer geschikt als familie-uitje. Het mooie van het dierenpark is dat grote delen overdekt zijn. Zo heb je de Burgers’ Bush waar overdekt een regenwoud is nagebootst. Dieren lopen hier gewoon over de paden waardoor je alles van dichtbij kan zien. Het park bestaat verder nog uit de safari, woestijn en oceaan waar je de dieren van die leefgebieden kan spotten. Je raakt niet snel uitgekeken in dit grote dierenpark.

Ten noorden van Apeldoorn is Paleis Het Loo te vinden. Dit is een groot paleis met een prachtige tuin en gigantische stallen. Op het landschap kan je verder nog het paleiskapel vinden waar Koningin Wilhelmina na overleiden werd opgebaard. De laatste bewoners van het paleis waren Princes Margriet en Pieter van Vollenhoven. Het paleis is al sinds 1975 niet meer bewoond en sinds 1984 is het opengesteld als museum. Door de tuinen lopen is indrukwekkend. Zulke grote en prachtig aangelegde tuinen hebben wij nog niet eerder gezien. Dit maakt een diepe indruk op ons.

We vertrekken naar de Posbank, een natuurgebied ten noordoosten van Arnhem. Dit is een heuvelachtig landschap met een prachtige heide. Voornamelijk als de heide in bloei is heeft het prachtige kleuren. De Posbank leent zich ervoor om een mooie wandelroute te volgen en te genieten van het landschap en de natuur. Voor de fanatiekelingen is er ook een route van 16,5 km te bewandelen. Deze route kan je van tevoren downloaden op de website. Tijdens deze route loop je langs belangrijke strategische punten uit de Tweede Wereldoorlog.

Als afsluiting van onze fantastische vakantie in de provincie Gelderland gaan we naar het centrum van Arnhem waar we Sonsbeek bezoeken. Dit is voor stadse begrippen een groot park waar je in de zomerdagen heerlijk kan wandelen of picknicken. Verder vind je hier het Watermuseum en heeft het park wat vijvers en een waterval. Hierna lopen we door naar het centrum waar we gezellig een dagje gaan winkelen, waarna we afsluiten met een hapje en een drankje op het terras.

We blikken terug op een leuke vakantie in Gelderland. Voornamelijk de mooie natuur is ons enorm bevallen. De bezienswaardigheden zijn mooi en je hebt tal van activiteiten in de omgeving!

Bezienswaardigheden Gelderland:

  • Nationaal park de Hoge Veluwe
  • Kröller-Müller Museum
  • Posbank
  • Burgers' Zoo
  • Paleis Het Loo
  • Sonsbeek

Foto's

Vragen over Gelderland:

Hoeveel inwoners heeft Gelderland?

De provincie Gelderland heeft 2 miljoen inwoners.

Wat is de hoofdstad van Gelderland?

De hoofdstad van Gelderland is Arnhem.

Welk dialect wordt gesproken in Gelderland?

In Gelderland worden meerdere dialecten gesproken. Het Achterhoeks, Arnhems en het Betuws dialect zijn de bekendste.

Waar staat Gelderland bekend om?

Gelderland is voornamelijk bekend van de Slag om Arnhem. In de oorlog is hier een hevige strijd gestreden en hier is tot de dag van vandaag veel van terug te zien. Er zijn herdenkingsplekken en evenementen zoals die jaarlijks op de Ginkelse Heide waar parachutisten werden gedropt. Verder staat Gelderland bekend om de Nijmeegse Vierdaagse.

Welk eten is typisch Gelders?

Typisch eten uit Gelderland is dikke Jennesoep of Arnhemse meisjes.

Welke nationale parken zijn te vinden in Gelderland?

Nationaal park de Hoge Veluwe en nationaal park Veluwezoom liggen in Gelderland en zijn benoemingswaardig mooi.

Wat zijn de leukste activiteiten in Gelderland?

De nationale parken lenen zich uitstekend voor een prachtige wandeling of fietstocht. In Arnhem en in Nijmegen kan je prima winkelen. Verder zijn Paleis het Loo bij Apeldoorn, Burgers’ Zoo of de Apenheul leuke dagjes uit.

Is Gelderland het waard om te bezoeken?

Gelderland is het waard om te bezoeken. De provincie leent zich goed voor wandel en fietsroutes door prachtige natuur. Verder kent de streek een rijke geschiedenis uit de oorlog en zijn de steden goed voor leuke activiteiten.

Deze reis is te boeken bij: