Rondreis Drenthe

0
Rondreis Drenthe

Tui Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

1849
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Drenthe ligt in het noordoosten van Nederland. De provincie grenst aan Groningen, Overijssel en Friesland. Het is een Provincie die veel groen kent. Daarom is Drenthe een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Er zijn hier ontelbaar veel fietspaden die je leiden door de mooiste natuurgebieden en de leukste dorpjes.

Drenthe biedt een goede uitkomst om eens heerlijk op vakantie te gaan in eigen land. De komende dagen bezoeken wij veel leuke plekjes en nemen wij jou mee in onze tour door de provincie.

Rondreis Drenthe

We beginnen ons bezoek aan Drenthe in het Drents Museum dat is gevestigd in Assen. De aanblik van het gebouw is prachtig, omdat de ingang van het museum zich bevindt in het oude koetshuis. Het gebouw is kort geleden hevig gerenoveerd. Door deze verbouwing komen oude elementen samen met moderne architectuur. Dit is tevens ook kenmerkend voor de tentoonstellingen waar kunst van vroeger wordt gecombineerd met hedendaagse kunst. Hoewel je het niet zou denken, heeft dit museum regelmatig grotere internationale tentoonstellingen.

 

De volgende bestemming is Kamp Westerbork. Het kamp diende in de Tweede Wereldoorlog als doorvoerkamp van vele Nederlandse Joden en Roma. Momenteel is het kamp een herinneringscentrum voor de slachtoffers. Het museum is zeer indrukwekkend. Hier wordt verteld over het leven in het kamp tijdens de oorlog. In het museum word je stil van de verhalen die verteld worden en ook het monument is om sprakeloos van te worden.

 

De volgende dag bezoeken we het TT Circuit Assen. Het Circuit wordt gebruikt voor vele motorsporten zoals de MotoGP. Je kan een rondleiding boeken waar je een kijkje krijgt achter de schermen. Doorgaans vinden er vele andere evenementen plaats. Wij raden je aan om van tevoren de site te bezoeken om te zien of er iets leuks te doen is. Het Circuit is een aanrader voor mensen die van actie houden en graag alles van dichtbij mee willen maken.

 

Als je in Drenthe op vakantie bent, kan een bezoekje aan de Hunebedden niet ontbreken. Deze zijn op verschillende plekken in Drenthe te vinden. Wij bezoeken Hunebed D27. Dit is tevens ook de het grootste hunebed van Nederland. Het is indrukwekkend dat de mensen 5000 jaar geleden zulke zware stenen hebben verplaatst. Naast de hunebedden kan je ook een prachtige route lopen door het hunebedcentrum. Hier kan je veel informatie krijgen over de steentijd en de vondsten die gedaan zijn en krijg je een kijkje in het leven van vroeger.

 

Onze laatste bestemming op onze vakantie in de provincie Drenthe eindigt in Emmen. We brengen een bezoek aan Wildlands, een dierenpark waar je veel kan beleven. Je kan hier met een bootje door een overdekte jungle varen, waarbij je olifanten, apen en vele andere dieren ziet. Verder kijk je je ogen uit op avontuur door de Serenga Safari. Hier rijd je met een grote truck door het gebied van de neushoorns, zebra’s en giraffen. Wildlands is een fantastisch dagje uit voor het gehele gezin.

Bezienswaardigheden Rondreis Drenthe:

 • Wildlands Adventure Zoo Emmen
 • Dwingelderveld
 • Drents Museum
 • Hunebedcentrum
 • TT Circuit Assen
 • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
 • Hunebed D27
 • Drouwenerzand Attractiepark

Foto's

Vragen over Drenthe:

Hoeveel inwoners heeft Drenthe?

De provincie Drenthe heeft 490 duizend inwoners.

Wat is de hoofdstad van Drenthe?

De hoofdstad van Drenthe is Assen.

Welk dialect word gesproken in Drenthe?

In Drenthe wordt ‘t Drèents dialect gesproken.

Waar staat Drenthe bekend om?

Drenthe staat bekend om de Hunebedden en prachtige fietsroutes die je daar kan maken. Verder heb je het TT circuit wat zeer bekend is vanwege de motorsport.

Welk eten is typisch Drents?

Typisch eten uit deze provincie is de Drentse Boerenwafels of het Drentse Kniepertje.

Welke nationale parken zijn te vinden in Drenthe?

In Drenthe zijn verschillende nationale parken te vinden. Zo heb je het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Wat zijn de leukste activiteiten in Drenthe?

Je kan heerlijk fietsen door het Drentse landschap. Daarnaast is het leuk om een bezoek te brengen aan Wildlands of een van de musea.

Is Drenthe het waard om te bezoeken?

Drenthe is het zeker waard om te bezoeken. Je kan er genieten van de natuur waar je helemaal tot rust kan komen. Verder biedt deze provincie de mogelijkheid om gezellige activiteiten te ondernemen.

Deze reis is te boeken bij: