Fly & Drive Thailand

Fly & Drive Thailand

333 Travel Logo

Boek deze reis bij 333 Travel

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

2780
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Thailand staat bekend om haar betoverende bergen, rijstvelden, mooie stranden en alle oude tempels. Het land is al meer dan zevenhonderd jaar onafhankelijk en is daarom hét land van de openheid, gastvrijheid en de vrije geest. Het land heeft vele schitterende natuurparken en het gehele land is natuur. Een Fly & Drive naar Thailand brengt je naar zuidoost-Azië, Thailand is een perfecte locatie voor een Fly & Drive vakantie als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met veel adembenemende locaties.

Rondreis Thailand

Ik begin mijn reis na aankomst in Bangkok. Na mijn transfer naar het hotel heb ik een vrije dagbesteding. Als ik ergens naar uit kijk als ik aan Thailand denk dan zijn het de vele, prachtige tempels. Dus ik besluit niet om het zakelijk centrum van Bangkok te verkennen maar de Wat Phra Kaew tempel. Dit is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand in het historische centrum van Bangkok. Nadat ik deze tempel bezocht heb, kijk ik of ik tijd heb om meer tempels te bezoeken of om even het zakelijke centrum in te lopen. In de avond kijk ik of ik ergens een cocktail kan drinken en besluit ik om op tijd naar bed te gaan.

 

De eerste rit

De volgende ochtend wordt mijn (huur)auto afgeleverd bij het hotel, na Bangkok al verkend te hebben, besluit ik gelijk op pad te gaan. De rit van 80 kilometer is gelukkig niet zo lang, dat geeft me tijd om het verkeersleven in Thailand te leren kennen (links rijden bijv., maar ook gedrag), en om te wennen aan de auto. Mijn bestemming is Ayutthaya, aangezien de reis niet lang duurt, kan ik aan het begin van de middag de stad al verkennen. 

 

Ayutthaya

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand. Ik besluit als eerste naar het adembenemende Ayutthaya Historical Park te gaan. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het bevat de oude ruïnes van Ayutthaya. Ik kom alles tegen waar ik op hoopte: van tempels en pagodes tot oude paleizen. 

Reisverslag Thailand 1

Sukhotai

De volgende dag wordt een lange rit, met bijna 400 kilometer te rijden naar Sukhothai. Ik besluit om tijdens de rit even te stoppen bij het Kamphaeng Phet Historical Park. In dit park zijn nog prachtige oude tempels te zien uit het eerste Thaise koninkrijk, stadsmuren begrenzen het 700 bij 2.200 meter lange gebied. Na het park maak ik mijn rit richting Sukhothai af. Sukhothai is heel belangrijk in de geschiedenis van Thailand, omdat het de eerste Thaise hoofdstad was. In de avond bezoek ik een klein gelegenheid in Sukhothai om wat te dineren en een drankje te doen. 

 

De volgende dag sta ik vroeg op om het volgende historisch park te verkennen: Sukhothai Historical Park, dit park staat bekend om haar verbluffend mooie boeddhabeelden. Het derde park staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, hier zijn namelijk de eerste stenen gelegd voor de Thaise architectuur. De rest van de dag bezoek ik de ‘stad’ zelf onder het genot van een drankje bij een lokale gelegenheid. 

 

Mae Sot

De volgende dag rij ik 180 kilometer naar Mae Sot, een stad in het westen van Thailand, grenzend aan Myanmar. Mae Sot staat bekend om de handel. Verschillende Aziatische nationaliteiten handelen hier hun waar, vaak wel op de zwarte markt, het is erg indrukwekkend om dit van dichtbij te zien. Het volk van Thailand wat als minderheid wordt gezien, loopt rond in traditionele Thaise kledij. 

 

De volgende dag besluit ik het natuurpark Taksin Maharat National Park te bezoeken. Een prachtige flora met een bergachtig landschap. Hier leven van allerlei dieren, groeien bomen die ik nog nooit heb gezien, en het is er gelukkig wat koeler dan waar ik al geweest ben. 

 

Mae Sariang

De volgende dag vertrek ik naar Mae Sariang. Het is een route van 230 kilometer, dit is echter wel een beeldschone route. Ik rijd langs de Moei rivier (327 km) op, deze rivier vormt de grens tussen Myanmar en Thailand. Ik kom aan in Mae Sariang, een rustig stadje met twee tempels, die ik natuurlijk niet kan missen. 

 

De volgende dag stap ik in de auto om een route af te leggen waarbij ik uitzicht heb waarvan ik heel erg stil word. De hoge, adembenemende, jungleachtige bergen leiden mij af om de ogen op de weg te houden. Ik besluit dus even uit te stappen en te genieten, gewoon te genieten.


Onderweg kom ik ook nog de Mae Surin waterval tegen, één van de hoogste in Thailand. Ik kom uiteindelijk aan in Mae Hong Son, een dorps stadje, waar ik besluit om in de avond te dineren en lokale mensen te leren kennen met een drankje bij de bar. 

 

Mae Hong Son

Dag 10 staat in het teken van de verschillende bergstammen in de buurt van Mae Hong Son bezoeken. Het is indrukwekkend om stammen te bezoeken die eigenlijk nog vrij primitief leven, ik besef me wel dat we het heel goed hebben in ons land. 

 

Pai

De volgende dag reis ik naar Pai, de route van 110 kilometer laat de eerste heuvels van het Himalaya gebergte zien. Aangekomen in Pai, besluit ik even wat te eten om vervolgens terug naar de Tham Lod grotten te rijden. In deze grotten bevinden zich kamers met doodskisten waarvan men denkt dat ze 2500 jaar oud zijn. In de avond in Pai maak ik het vrij laat, Pai is een stadje met live muziek, dus ik geniet op volle toeren. 

 

Reisverslag Thailand 2

De volgende dag slaap ik lekker uit en verken ik Pai. Van dit stadje word je gewoon heel vrolijk, het heeft een levendige uitstraling. Ik maak een wandeling naar de Tha Pai warmwaterbronnen. Na alle drukke dagen mag ik wel even een middagje relaxen. 

 

Ik besluit om nog één keer uit te slapen en met de auto opnieuw naar de warmwaterbronnen te gaan. De volgende route is namelijk weer 140 kilometer, dus ik heb in de ochtend wel even de tijd. Op de route naar Chiang Mai zien we verschillende dorpjes van de bergstammen in Thailand. 

 

De Roos van het Noorden

Reisverslag Thailand 3Chiang Mai is anders dan alle andere steden waar ik ben geweest. Deze stad wordt namelijk ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. De stad heeft zoals wij in Nederland zeggen een eigen ‘accent’ (hoewel voor mij allebei de Thaise talen Chinees, Russisch en Arabisch door elkaar lijken). In De Roos van het Noorden staan ook weer verblindend mooie tempels, die zeker het bezoeken waard zijn.

De volgende dag verblijf ik nog een keer in Chiang Mai. Ik vertrek naar een plaatsje iets buiten de stad waar ik kan gaan ziplinen. Het ziplinen door de mooie jungle is prachtig. De rest van de dag relax ik lekker uit in de stad en ga ik vroeg slapen. 

 

Phitsanulok

Op de een na laatste dag heb ik een flinke rit van 340 kilometer, ik besluit dus om vroeg te gaan naar de ook voormalige hoofdstad van Thailand: Phitsanulok. Gelukkig kom ik nog in deze stad, want hier staat het mooiste en een van de meest heilige Boeddhabeelden van Thailand: Wat Mahathat. In de avond doe ik lekker rustig aan en praat ik nog wat bij met lokale bewoners bij een bar. 

 

De laatste rit

Helaas zit de reis er alweer op en mag ik nog een mooie route van 385 kilometer afleggen naar Bangkok. Ik maak nog enkele stops bij plaatsen die ik mooi vind. In de avond vlieg ik terug naar Nederland. Het was een verschrikkelijk mooie reis.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Thailand:

 • Wat Phra Kaew tempel
 • Ayutthaya Historical Park
 • Kamphaeng Phet Historical Park
 • Moei Rivier
 • Mae Surin Waterval
 • Tham Lod Grotten
 • Wat Mahathat

Foto's Fly & Drive Thailand

Vragen over Thailand:

Welke valuta accepteren ze in Thailand?

In Thailand betalen ze met de Thailand Baht. 1 Euro is ongeveer 33,79 Thailand Baht.

Welke stekker gebruiken ze in Thailand?

In Thailand worden stopcontacten van type A, B, C, F en O gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in Thailand.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Thailand gaat. Wel is het DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A vaccinatie aanbevolen. Ook Malaria kan voorkomen in Thailand maar dit is afhankelijk van het gebied.

Is er tijdverschil tussen Thailand en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Thailand. In de zomertijd is het in Thailand 5 uur later en in de wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

Wat voor weer is het in Thailand?

Thailand kent een tropisch klimaat met het gehele jaar temperaturen rond de 25 graden.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 31 graden 31-60 mm
Februari 32 graden 31-60 mm
Maart 33 graden 31-60 mm
April 34 graden 61-100 mm
Mei 33 graden meer dan 200 mm
Juni 32 graden meer dan 200 mm
Juli 31 graden meer dan 200 mm
Augustus 31 graden meer dan 200 mm
September 31 graden meer dan 200 mm
Oktober 31 graden 101-200 mm
November 31 graden 61-100 mm
December 30 graden 31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Thailand?

De kwaliteit is slecht en niet veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Thailand?

Thailand is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Thailand ongeveer 33,71% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Thailand?

Typische gerechten in Thailand zijn Pad Thai, Tom Yum en Yam Neua Yang.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: