Fly & Drive Sicilië

Fly & Drive Sicilië

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3775
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

 • Inspiratie voor alle reizigers
 • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
 • De mooiste bestemmingen
 • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Sicilië, ofwel Sicilia in het Italiaans, is een erg leuk eiland voor een fly & drive vakantie. Sicilië ligt in het uiterste zuiden van Italië. Het eiland telt negen provincies; Messina, Enna, Catania, Siracusa, Ragusa, Caltanissetta, Agrigento, Palermo en Trapani. In het noordoosten van Sicilië vind je de vulkaan Etna die zich als een enorme bult uit het landschap laat tonen. Rondom deze vulkaan is het landschap vlak en wordt het voornamelijk gebruikt voor landbouw. In het midden van Sicilië ligt een groot meer genaamd “Lago Pergusa”, rondom dit meer is het autorace circuit Autodromo di Pergusa gebouwd. Tijdens jouw fly & drive vakantie in Sicilië is dit zeker een bezichtiging waard.

Rondreis Sicilië

FlyDriveVakantie.com heeft ter Fly drive Siciliëinspiratie voor jouw vakantie een leuke rondreis door Sicilië uitgestippeld. De rondreis die we op Sicilië gaan maken begint in de stad Palermo. Deze universiteitsstad is perfect om onze reis ontspannen te beginnen. We struinen door de straten van Palermo en genieten van het Italiaanse stadsleven en de daarbij behorende lekkernijen.

 

Wanneer je van voetbal houdt, probeer dan een wedstrijd mee te pikken van de plaatselijke US Citta di Palermo. Deze club speelt in “ongebruikelijke” roze shirts en dit kleurt het stadion tijdens wedstrijden als nergens anders. Na Palermo vervolgen we onze tocht voor een uitstapje naar Cefalù aan de noord kust van Sicilië. Cefalù is een perfecte plek om te (leren) duiken.

 

sicily-714675_640Als we weer zijn opgedroogd van onze duik in de zee bij Cefalù vertrekken we richting de havenstad Messina. In Messina bekijken we prachtige kerken, het nationaal museum, zoölogisch museum, de dom van Messina en de ooit langste brug ter wereld “de Hoogspanningskabel”. Onze huurauto brengt ons vervolgens naar de stad Catania iets ten zuiden van Messina. Catania is de grootste stad van het eiland en biedt talloze mooie oude gebouwen, kerken en monumenten. Neem lekker de tijd om Catania te ontdekken! De laatste stop van onze rondreis door Sicilië staat gepland naar de Etna vulkaan. Deze een-na-hoogste vulkaan van Europa is omringd door een prachtige natuur en de rit er naartoe is alleen al bijzonder. De Etna vulkaan is één van de actiefste vulkanen ter wereld en heeft voor het laatst in 2011 haar activiteit getoond.

 

 

Sicilië klimaat

Op Sicilië heerst een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte regenrijke winters (gemiddelde temperatuur van februari is ongeveer 15 graden). Als men zich benedenwinds van de Etna bevindt, en deze nog bedekt is met sneeuw, kan het echter heel koel worden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op Sicilië rond de 25 graden. Kortom een prima klimaat voor een heerlijke fly & drive vakantie op Sicilië.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Sicilië:

 • Dom van Messina
 • Nationaal museum Messina
 • Zoölogisch museum Messina
 • ‘Hoogspanningskabel’ van Messina
 • St. Agatha kathedraal
 • Castello Ursino
 • Etna vulkaan

Foto's Fly & Drive Sicilië

Vragen over Sicilië:

Welke valuta accepteren ze op Sicilië?

Op Sicilië betalen ze ook met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze op Sicilië?

Op Sicilië worden stopcontacten van type F en L gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt in sommige gevallen een reisstekker nodig in Sicilië.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Sicilië gaat.

Is er tijdverschil tussen Sicilië en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Sicilië en Nederland.

Wat voor weer is het op Sicilië?

Sicilië heeft een zee klimaat met warme zomers en zachte winters.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 13 graden 61-100 mm
Februari 13 graden 31-60 mm
Maart 14 graden 31-60 mm
April 17 graden 31-60 mm
Mei 22 graden 6-30 mm
Juni 26 graden 6-30 mm
Juli 29 graden 6-30 mm
Augustus 30 graden 6-30 mm
September 26 graden 31-60 mm
Oktober 22 graden 61-100 mm
November 17 graden 61-100 mm
December 14 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Sicilië?

De kwaliteit is redelijk en het kraanwater is veilig om te drinken, drinkwater op Sicilië kan echter wel een chloorsmaak hebben.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Sicilië?

Sicilië is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs op Sicilië is €1,58 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Sicilië ongeveer 8,24% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Sicilië?

Typische gerechten in Sicilië zijn Caponata, Arancini en Cannoli.

Deze reis is te boeken bij: