Fly & Drive Sardinië

Fly & Drive Sardinië

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

6398
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Sardinië is een eiland in de Middellandse Zee gelegen pal onder Corsica. Het eiland is met ruim 24.000 vierkante kilometer het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Sardinië is zeer populair voor fly & drive vakanties omdat het eiland zich perfect leent voor een rondreis per huurauto.

Rondreis Sardinië

We beginnen onze rondreis op SardiniëSardinië in de hoofdstad Cagliari. Vanaf het vliegveld Cagliari ben je in no-time in het centrum van de stad Cagliari. In het Sardisch heet Cagliari “Casteddu”, wat letterlijk het kasteel betekent. In de stad wonen ongeveer 165.000 inwoners en deze is hiermee niet bijster groot. We kijken rond in de stad, wandelen door de haven en genieten van het prachtige uitzicht op de golf van Cagliari. Vervolgens stappen we weer in onze huurauto en reizen verder over het prachtige eiland. Onze volgende stop is in het binnenland van Sardinië en staat in het teken van een Nuraghe. In de bronstijd werden op Sardinië diverse torens (Nuraghi) gebouwd en één van de belangrijkste vinden we ten westen van de stad Barumini. Geniet tijdens de reis naar Barumini van het prachtige landschap in het binnenland van Sardinië.

 

 

Aangekomen in Barumini gaan we op zoek naar de zogenaamde Su Nuraxi, een Nuraghi die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat opgenomen. Deze toren werd gebouwd rond 1200 – 1050 voor Christus en is zeker een bezoekje waard. We hebben nu één van de belangrijkste historische monumenten van het eiland gezien, maar we vervolgen onze reis naar een tweede historische plek. Onze huurauto brengt ons naar de kustplaats Alghero. Nabij deze plaats vinden we de “Anghelu Ruju”, een van de zogenaamde sprookjeshuizen van Sardinië. Deze huisjes worden ook wel Domus de Janas genoemd en het zijn huizen uit de prehistorie die uit grotten zijn geslepen. Ga na deze bezichtiging ook de stad Alghero in voor een wandeling door de straatjes en een hapje te eten bij één van de vele visrestaurants die de stad telt. Na Alghero gaan we via de kustlijn op weg naar de in het oosten gelegen stad Olbia. Hier vind je een vliegveld, één van de belangrijkste havens van het eiland en een erg mooie kustlijn. Tevens is Olbia de plek waar de afstand tot het vasteland van Italië het kleinst is.

 

Agriturismo Sardinië

Agriturismo is op Sardinië erg populair en je vindt op het eiland ook talrijke agriturismi. Agriturismo is een vorm van logeren bij de boer. Vergis je echter niet, want agriturismo kan in Italië erg luxe zijn. De meeste aanbieders van agriturismo hebben een oude boerderij omgebouwd en verhuren enkele kamers aan toeristen. De eigenaren van deze boerderijen vinden het erg leuk om hun gasten het echte Sardinië te laten proeven. Zo maken veel boeren hun eigen wijn of kaas, waar je als gast natuurlijk van kunt genieten. Veelal zijn de agriturismi gelegen op idyllische locaties en ben je wat verder verwijderd van het massatoerisme. Het is hierdoor een must om over een huurauto te beschikken, kijk voor het los huren van een auto op onze autohuur pagina voor meer informatie.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Sardinië:

Wanneer je op vakantie gaat naar Sardinië zijn er een aantal bezienswaardigheden die je beslist niet wilt missen. Wij hebben voor jou een top 5 van bezienswaardigheden in Sardinië samengesteld.

 

1. Barumini

Barumini is een klein dorp in het Barumini Sardiniecentrum van Sardinië en herbergt een oude nederzetting die is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze zeer belangrijke archeologische plaats bestaat uit wat lijkt op een gigantisch kasteel wat in de loop der jaren diverse metamorfoses is ondergaan. Het kasteel uit 1470 voor Christus had een toren van maar liefst 20 meter hoog en had nog vier andere kleinere torens. Later is er een verdedigingsmuur rondom het kasteel gebouwd. Binnen de muren was er een ontmoetingsplek en stond er een militair en religieus centrum.

 

2. Costa Verde

Letterlijk vertaald betekent Costa Verde in het Italiaans Groene Kust. Dit is ook gelijk wat Costa Verde een mooie bezienswaardigheid maakt op Sardinië. De rit naar dit gebied is al een genot en neem daar dan ook zeker rustig de tijd voor. Naarmate je dichter bij Costa Verde komt, zie je dat het landschap steeds groener wordt. Costa Verde is met name een plek om lekker te onthaasten en te genieten van de rust en het mooie landschap.

 

3. Penisola del Sinis

Het schiereiland van Sinis is samengesteld uit twee delen: een vlak gedeelte, dat zich voornamelijk uitstrekt in het oosten en noorden van Penisola del Sinis. Dit gedeelte wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke vijvers en moerassen. Het tweede gedeelte in het zuiden en centrale gedeelte van Penisola del Sinis is wat heuvelig en heeft een hoogste punt van 90 meter. Het schiereiland kenmerkt zich door een prachtig landschap en bijzonder mooie stranden.

 

4. Grotta di Nettuno

De grotten van Neptunus liggen op ongeveer 45 minuten rijden ten westen van de stad Alghero. Een bezichtiging aan de Grotta di Nettuno is op twee manieren te maken: per boot of per auto. Vanaf de haven van Alghero kun je via een prachtige route per boot naar de grotten van Neptunus. De tocht duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost € 10,- (exclusief entree van de grotten). Een snellere maar niet minder spectaculaire manier van reizen naar de grotten is per auto. Je kunt de auto parkeren bij de vuurtoren (in de zomermaanden erg druk), waarna je precies 656 traptreden afdaalt naar de grotten. Neem even de tijd, want het uitzicht op de trappen is overweldigend.

 

5. Roccia dell’Orso

In de buurt van Sassari vind je een indrukwekkende granieten rots die door de wind is gevormd. Het hoogste punt van deze rots is 120 meter hoog en aan de voet van deze rots vind je de archipel van Maddalena. Volgens geografen is de Roccia dell’Orso maar liefst 500 miljoen jaar oud en zijn er bewijzen gevonden van leven rondom de rots. Zo zijn er onder andere geschriften van onze voorouders gevonden op de granieten rots.

Foto's Fly & Drive Sardinië

Vragen over Sardinië:

Welke valuta accepteren ze op Sardinië?

Op Sardinië betalen ze ook met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze op Sardinië?

Op Sardinië worden stopcontacten van type F en L gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt in sommige gevallen een reisstekker nodig in Sardinië.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Sardinië gaat.

Is er tijdverschil tussen Sardinië en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Sardinië en Nederland.

Wat voor weer is het op Sardinië?

Sardinië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 13 graden 31-60 mm
Februari 14 graden 61-100 mm
Maart 15 graden 31-60 mm
April 16 graden 31-60 mm
Mei 21 graden 31-60 mm
Juni 25 graden 6-30 mm
Juli 28 graden 6-30 mm
Augustus 28 graden 6-30 mm
September 25 graden 31-60 mm
Oktober 21 graden 61-100 mm
November 17 graden 61-100 mm
December 14 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Sardinië?

De kwaliteit is redelijk en het kraanwater is veilig om te drinken, drinkwater op Sardinië kan echter wel een chloorsmaak hebben.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Sardinië?

Sardinië is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs op Sardinië is €1,58 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Sardinië ongeveer 8,24% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Sardinië?

Typische gerechten in Sardinië zijn Pane Carasau, Antipasto misto Sardo en Porcheddu.

Deze reis is te boeken bij: