Fly & Drive Santorini

Fly & Drive Santorini

SNP Logo

Boek deze reis bij SNP

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

4956
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Bij de Nederlandse toeristen is het eiland Santorini nog niet massaal ontdekt. Het kleine eiland Santorini ligt op een kleine vier uur vliegen vanaf Schiphol Airport. Met slechts een paar duizend inwoners is Santorini een relatief rustig eiland, wat tot leven komt in de zomermaanden. De steden en dorpjes zijn gebouwd op de restanten van een heftige vulkaanuitbarsting. De hoge zwarte rotsen aan de westkust van Santorini bieden een fantastisch uitzicht. Met name deze kant van het eiland staat bekend als één van de mooiste plekken om te genieten van de zonsondergang.

Wanneer je in een reisblad foto’s ziet van witte huisjes in Griekenland dan is de kans erg groot dat deze genomen zijn op Santorini. Met name het plaatsje Oia (spreek uit ie-aa) is bijzonder mooi. Oia is gebouwd op het noord-westelijke puntje van het eiland, waardoor het ideaal is voor het bekijken van de zonsondergang om vervolgens een hapje te eten in één van de vele goede restaurants.

Rondreis Santorini

We pikken onze huurauto op bij het vliegveld van SantoriniSantorini en gaan vol verwachting op pad. Onze eerste bestemming is de kustplaats Kamari, waar we na een korte rit van ongeveer 10 minuten arriveren. We parkeren onze auto en gaan even lekker uitwaaien langs de lange boulevard van Kamari. We genieten van de warme zon en besluiten een verkoelende Griekse ijskoffie te nuttigen. Omdat Kamari niet gek groot is vervolgen we onze tocht door het binnenland van Santorini. We rijden over smalle wegen door de heuvels van het eiland in de richting van Perissa. Tijdens de autorit genieten we van het zicht op de zee aan zowel de oost- als de westkust van Santorini. Nadat we door enkele mooie dorpjes zijn gereden komen we aan bij Perissa. We parkeren onze auto nabij een pleintje voor een prachtige witte Griekse kerk. Perissa lijkt op Kamari en we besluiten daarom eens een frisse duik te nemen in de helder blauwe zee (pas bij het betreden van de zee op, want de rotsen in de zee zijn verraderlijk glad).

 

We vervolgen onze tocht in de richting van het zuidelijkste puntje van Santorini. Onze huurauto brengt ons in het plaatsje Akrotiri. Dit is een plaatsje waar de tijd lijkt stil te staan en niemand door de straten loopt. Het is echter een bijzonder leuk dorpje om even door heen te lopen. De smalle straatjes met witte huizen en natuurlijk de ruïne bovenop de heuvel zijn zeker de moeite waard. Wanneer we weer bij de auto aankomen vervolgen we onze rondreis over Santorini. Ons volgende bezoek brengt ons bij één van de grootste plaatsen van het eiland: Thira. Thira is gebouwd bovenop een klif en biedt daardoor een fantastisch uitzicht over de zee. Het is duidelijk dat dit een populaire plek is bij toeristen, mede doordat de cruiseschepen hier aanmeren. Er is een gezellige drukte wanneer we door de “goudstraat” wandelen in de richting van de kabelbaan. De kabelbaan brengt ons van het topje van Thira naar de haven beneden. Hier genieten we van een verfrissend ijsje aan het water en bekijken de passerende bootjes.

 

Oia GriekenlandHet is tijd om Thira achter ons te laten en richting Oia te vertrekken. We rijden door de bergen en stoppen onderweg een paar keer om van het prachtige uitzicht te genieten. Wanneer de bergen ophouden brengt onze rondrit ons langs de westkust van Santorini. De prachtige kustweg doet ons wegdromen en we kunnen het niet laten om bij Paradeisos een frisse duik te nemen. Dit strand is erg rustig en wordt eigenlijk voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking. De zee is aan de oostelijke kant van het eiland wel wat ruiger maar nog steeds erg aangenaam. Eenmaal uitgerust rijden we tegen de avond richting onze eindbestemming Oia. Het plaatsje Oia verovert onze harten door haar onbeschrijflijke schoonheid. Onze fototoestellen maken overuren bij de wandeling door de straatjes van Oia. We ruiken overal heerlijke gerechten en op iedere hoek van de straat is wel wat te zien. Aan de noordkant van Oia besluiten we plaats te nemen op een muurtje om de zonsondergang te aanschouwen. Betoverend mooi, zo is dit te omschrijven. Om de dag goed af te sluiten besluiten we te gaan eten bij een restaurant met uitzicht op zee.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Santorini:

  • Akrotiri
  • Fira kabelbaan

Foto's Fly & Drive Santorini

Vragen over Santorini:

Welke valuta accepteren ze op Santorini?

Op Santorini betalen ze ook met de Euro

Welke stekker gebruiken ze op Santorini?

Op Santorini worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig op Santorini.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Santorini gaat.

Is er tijdverschil tussen Santorini en Nederland?

Ja, op Santorini is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het op Santorini?

Santorini heeft een mediterraan klimaat met koele winters en zeer droge warme zomers.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 14 graden 101-200 mm
Februari 14 graden 61-100 mm
Maart 16 graden 61-100 mm
April 19 graden 6-30 mm
Mei 22 graden 6-30 mm
Juni 27 graden nihil
Juli 29 graden nihil
Augustus 28 graden nihil
September 25 graden 6-30 mm
Oktober 22 graden 61-100 mm
November 19 graden 61-100 mm
December 16 graden 101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Santorini?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken, alleen kan het water een chloorsmaak hebben.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Santorini?

Santorini is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Santorini ongeveer 24,59% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten op Santorini?

Typische gerechten op Santorini zijn Moussaka, Choriatiki Salata en Pita Gyros.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: