Home » Fly & Drive in Europa » Fly & drive rondreis Roemenië

Fly & drive rondreis Roemenië

Maak een rondreis door Roemenië op fly & drive vakantie. Roemenië is misschien niet de meest voor de hand liggende fly & drive bestemming, maar hier zullen we zeker verandering in brengen. In Roemenië lijkt het soms of de tijd heeft stil gestaan. Ontdek ‘het Parijs van het oosten’  Boekarest, de prachtige kastelen, langgerekte landschappen en de legende van Graaf Dracula.

Bezoek de historische steden zoals Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, met haar prachtige gebouwen en monumenten, of ga naar Sighisoara, de geboorteplaats van Vlad Tepes, de inspiratie voor de legendarische Dracula.

Laat je meeslepen door het verhaal van Dracula
Laat je meeslepen door het verhaal van Dracula

Maak een wandeling door de prachtige natuur, zoals de Apuseni bergen, of bezoek de pelgrimsoorden zoals de Painted Monasteries in Bucovina. Of u nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, Roemenië biedt het allemaal.

Met een fly drive vakantie in Roemenië kun je de vrijheid hebben om je eigen reisplan te maken en te stoppen waar jij wilt, zonder zich zorgen te maken over het plannen van vervoer. Dit maakt een fly drive vakantie in Roemenië de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring. Boek nu jouw fly drive vakantie in Roemenië en ontdek dit prachtige land op een unieke manier!

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders:

Wat te doen tijdens je fly & drive in Roemenië?

Tijdens een fly & drive vakantie in Roemenië zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hieronder staan een aantal suggesties:

  1. Bezoek de hoofdstad Boekarest, waar je de prachtige gebouwen en monumenten kunt bewonderen, zoals het Parlementspaleis, het Oude Kerkhof en het Nationaal Theater.
  2. Maak een wandeling door de oude stad van Sighisoara, de geboorteplaats van Vlad Tepes, de inspiratie voor de legendarische Dracula.
  3. Bezoek de Painted Monasteries in Bucovina, een serie van acht pelgrimsoorden met prachtige fresco’s en iconografie uit de 15e en 16e eeuw.
  4. Maak een wandeling door de Apuseni bergen, met prachtige natuurlandschappen en grotten waar je kunt wandelen en klimmen.
  5. Ga naar de kust van de Zwarte Zee, waar je kunt genieten van de prachtige stranden en watersporten, of bezoek de historische stad Constanta met haar oude Romeinse ruïnes en het Historisch en Archeologisch Museum.
  6. Bezoek de Maramures regio, een van de meest traditionele en authentieke regio’s van Roemenië, met prachtige kerken, boerderijen en boerderijmusea.
  7. Bezoek Bran Castle, bekend als “Dracula’s Castle” en een van de populairste toeristische trekpleisters van Roemenië.
  8. Bezoek de Salina Turda, een oude zoutmijn die nu is omgebouwd tot een uniek ondergronds amusementspark met een aantal attracties zoals een zwembad, minigolf, en een bioscoop.

Dit zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden die Roemenië te bieden heeft, dus wees creatief en plan jouw reis naar eigen smaak en interesse.

De natuur in Roemenië is prachtig
De natuur in Roemenië is prachtig

Wat je moet eten en drinken in Roemenië

Roemeens eten en drinken is een unieke combinatie van verschillende culturele invloeden, waaronder Slavische, Turkse, Hongaarse en Duitse. Hieronder staan een aantal van de meest populaire Roemeense gerechten en dranken:

  1. Sarmale, gevulde bladeren van druiven of kool met rijst, gehakt en specerijen.
  2. Ciorba, een soort soep gemaakt van gewoonlijk groenten, vlees of vis en tarwegrutten.
  3. Mici, gegrilde malse gehaktballetjes, vaak geserveerd als voorgerecht.
  4. Papanasi, gefrituurde deegballetjes gevuld met kwark en geserveerd met jam of honing.
  5. Cozonac, een zoete brood gevuld met noten of rozijnen.
  6. Tuica, een lokaal gemaakte brandewijn gemaakt van fruit, meestal pere, druiven of abrikoos.
  7. Palinca, een drankje gemaakt van gedistilleerd fruit, meestal pruimen.
  8. Bere, een Roemeens bier.

Veel traditioneel eten wordt geserveerd met aardappelen en groenten. Roemeense keuken is vaak stevig, met veel vlees, aardappelen en groenten, en de gerechten zijn vaak pittig met gebruik van kruiden zoals paprika en komijn.

Een Roemenië fly drive vakantie brengt je op de mooiste plekjes

De beste reistijd voor Roemenië?

De beste reistijd voor Roemenië hangt af van je persoonlijke voorkeur en de activiteiten die je van plan bent te doen. Hieronder staan een aantal overwegingen om je te helpen de beste reistijd te kiezen:

  1. Lente (maart – mei): Lente is een geweldige tijd om Roemenië te bezoeken, met mild weer en prachtige bloemen in bloei. Het is ook een goede tijd om wandelingen en excursies te maken.
  2. Zomer (juni – augustus): De zomer is de meest populaire tijd om Roemenië te bezoeken, met warm weer en veel activiteiten en festivals. Het is ook een goede tijd om naar de kust van de Zwarte Zee te gaan.
  3. Herfst (september – november): Herfst is een prachtige tijd om Roemenië te bezoeken met een prachtige kleuren van de bomen. Het is ook een goede tijd om wandelingen en excursies te maken.
  4. Winter (december – februari): Winter is een minder drukke tijd om Roemenië te bezoeken, maar het kan koud zijn. Het is wel een goede tijd om de skigebieden in de Carpathische bergen te bezoeken.

Houd er rekening mee dat deze aanbevelingen algemeen zijn en de weersomstandigheden kunnen variëren. In de bergen kan het altijd kouder zijn dan op het platteland of aan de kust.

Ontdek de mooiste plekjes van Roemenië
Ontdek de mooiste plekjes van Roemenië

Inspiratie: onze rondreis door Roemenië

Na een korte vlucht landen we in Boekarest. We halen onze huurauto op en rijden naar het hotel. We ervaren de Roemeense rijstijl al meteen. Het wegdek is niet super goed, dus je moet vooral voor je kijken. Verder worden verkeersregels niet heel strak nageleefd, maar we vinden het niet vervelend of eng.

In Boekarest wandelen we door het oude stadscentrum en bekijken we verschillende winkeltjes en boetiekjes. We picknicken in het Cişmigiupark en we bezoeken het Nationaal Historisch Museum. We zijn niet heel bekend met de Roemeense geschiedenis dus het leek ons wel handig om deze kennis even op te frissen voor we het land door gaan.

Na een overnachting in Boekarest vertrekken we richting Brașov. Onderweg stoppen we bij Bran Castle. Dit kasteel in het Transsylvanische drop Bran zou volgens de legende het kasteel van Graaf Dracula zijn geweest. Hier is helemaal niks van waar, maar een mooi kasteel is het zeker. Eenmaal in Brașov checken we in bij ons hotel en we verkennen het stadje. De Zwarte Kerk is een van de bekendste bezienswaardigheden in Brașov. De kerk dankt haar naam aan de muren die door een brand zwartgeblakerd zijn. Na het bezoek aan de kerk lopen we door langs de orthodoxe kathedraal, de middeleeuwse universiteit en het oude stadhuis. We dineren bij een leuk restaurant en gaan op tijd weer terug naar ons hotel. Vandaag hebben we echt flink gewandeld! Op onze tweede dag in Brașov bezoeken we het oude centrum en vanaf daar nemen we de stoeltjeslift naar een uitkijkpunt. Roemenië is echt heel mooi, het uitzicht is adembenemend. Eenmaal weer beneden gaan we naar het nieuwe centrum, waar we de rest van de dag besteden.

Roemenië kent prachtige oude kastelen
Roemenië kent prachtige oude kastelen

Vanaf Brașov gaan we naar Sibiu. Dit is maar een heel klein stukje rijden, maar we willen een kleine omweg maken over de Transfăgărășan. De Transfăgărășan, of de DN7C, werd door Top Gear uitgeroepen tot de beste weg ter wereld. De weg loopt door het Transsylvanische berglandschap en bevat enorm veel scherpe haarspeldbochten waardoor het veel weg heeft van een race parkour. Geen zorgen overigens, je mag maar 40 kilometer per uur op deze weg omdat het anders te gevaarlijk is. Het rijden op de Transfăgărășan stond bij ons echt op de bucketlist. Daarom wilden we ook op fly & drive vakantie, want wat is er nou leuker dan zelf rondrijden op zo’n weg!

Eenmaal in Sibiu kijken we onze ogen uit. Het oude centrum lijkt net een schilderij! Door de sprookjesachtige omgeving is het al zo mooi om gewoon aan de wandel te gaan en te kijken waar je uitkomt. We komen langs het Bruckenthal museum waar veel kunst, ook van Hollandse meesters, te zien is. Op onze tweede dag in Sibiu bezoeken we de Evangelische Lutherse kathedraal. Eenmaal binnen horen we dat we de toren ook kunnen beklimmen voor een mooi uitzicht. Dit doen we natuurlijk! Vlakbij de kathedraal bevindt zich de Leugenbrug, en we slenteren nog verder door het stadje.

De volgende dag vertrekken we naar Bazna. Roemenië staat bekend om de vele kuuroorden dus we wilden dit erg graag meemaken. We komen helemaal tot rust in het kuuroord. De volgende dag rijden we naar Sighisoara, nog een ontzettend kleurrijk sprookjesdorp. We besteden hier de rest van de middag en aan het eind van de middag keren we weer terug naar Bazna. Het is niet aan te raden om in het donker te rijden, dus morgen maken we de langere rit naar Piatra Neamț. Met onze huurauto rijden we door het platteland en kleine dorpjes. We stoppen ook nog bij een orthodox klooster en krijgen een rondleiding van echte nonnen.

We arriveren in Piatra Neamț. In dit gezellige stadje nemen de kabelbaan naar de Coziaberg voor een prachtig uitzicht. Verder slenteren we door het stadje en genieten we van onze laatste momenten in Roemenië. Vanaf Piatra Neamț is het een lange rit naar Boekarest, maar dat is helemaal niet erg. We kijken onze ogen uit in dit mooie landschap en we stoppen geregeld. Aan het begin van de avond komen we aan. Gelukkig hebben we nog twee dagen om deze stad verder te bekijken!

Rondreizen door Roemenië is een groot avontuur
Rondreizen door Roemenië is een groot avontuur

In Boekarest leveren we de huurauto alvast in, die hebben we niet meer nodig. We volgen een tour over het communistische verleden van Roemenië en we bezoeken het prachtige Concertgebouw. We doen het lekker rustig aan in de hippe wijk Lipscani, drinken een aantal biertjes en eten er lekker. Op onze laatste dag in Boekarest bezoeken we de Sint George kerk. We hebben al veel kerken gezien deze vakantie, maar dit is misschien wel de mooiste! Daarna maken we een wandeling door de botanische tuinen van Boekarest. Wat een mooie manier om onze fly & drive vakantie af te sluiten! We zullen de kastelen die rechtstreeks uit een Disney-film lijken te komen missen, de vriendelijke bevolking en de ongedwongenheid. We komen zeker nog een keertje terug!

Zelf je fly & drive samenstellen?

Enthousiast geworden over een fly & drive vakantie? Maar wil je liever geen pakketreis en juist alles zelf regelen? Dat kan super makkelijk door gebruik te maken van onderstaande aanbieders.

✈️ Vluchten
Tix.nl
Booking.com
Tui.nl

🏨 Accommodaties
Booking.com
Trivago
Interhome

🚗 Auto huren
Sunny Cars
Alamo
Booking.com
Rentcars.com

Boek je fly & drive vakantie bij één van deze aanbieders: