Fly & Drive Namibië

Fly & Drive Namibië

333 Logo

Boek deze reis bij 333 Travel

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

4201
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Namibië is minder toeristisch dan buurland Zuid-Afrika, maar minstens zo mooi! Namibië wordt ook wel ‘Afrika voor beginners’ genoemd vanwege de unieke mix van natuur, cultuur en wilde dieren. Spot de Kalahari big-five en bezoek de uitgestrekte zoutvlaktes, enorme rode duinen en nog veel meer. De grote hoeveelheid nationale parken maakt Namibië bij uitstek geschikt voor een fly & drive rondreis!

Rondreis Namibië

In het begin van de ochtend komen aan in de hoofdstad; Windhoek. Door het kleine tijdsverschil hebben we nauwelijks last van een jetlag en we besluiten de hoofdstad te verkennen. In het straatbeeld zie je erg veel Duitse invloeden. We winkelen er op los op Independence Ave. Afdingen is hier de normaalste zaak van de wereld, dus we zijn maar weinig kwijt voor onze souvenirs. Na een tijdje door het stadscentrum geslenterd te hebben, gaan we op zoek naar wat te eten. We voelen ons nog een beetje flauw van onze vlucht en ploffen neer bij een pub. Hier bestellen we boerewors en een Windhoek Lager. Als toetje bestellen we een stukje apfelstrudel bij de lokale ‘Konditorei’ (banketbakker).

 

De volgende dag rijden we naar Etosha National Park. Hier bezoeken we de enorme zoutvlakte (maar liefst 5000 vierkante meter!) en gaan we op safari. Dit park is gevuld met prachtige wilde dieren zoals nijlpaarden, giraffen, zebra’s en talloze vogels. We doen ons best alle dieren goed op de foto te zetten. Vannacht blijven we in een van de lodges in het park en overnachten we tussen de wilde dieren. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

Na bij zonsopgang gewekt te zijn door dierengeluiden vervolgen we onze reis naar Damaraland. Hier bezoeken we de Twyfelfontein. Deze heet zo omdat de bron soms wel, soms geen water geeft. Daarnaast staat deze vallei op de Werelderfgoedlijst en voor een goede reden: hier zijn de Bushman Paintings te vinden. Deze rotstekeningen stammen nog uit de prehistorie!

Vervolgens rijden we door naar kustplaatsje Swakopmund. Deze badplaats is een van de mooiste steden van Namibië. De Duitse invloeden zijn hier overal zichtbaar, zelfs alle straten hebben Duitse namen en je kan hier gewoon kaffee und kuchen bestellen! Aangezien Swakopmund aan de Atlantische oceaan ligt is het hier een stuk frisser. We slenteren door het stadje en kopen nog even een trui. Het is toch best koud hier! De volgende dag rijden we naar Walvisbaai. Hier gaan we op een boottocht over de lagune om walvissen te spotten. Die hebben we niet gevonden, maar we hebben wel dolfijnen, zeehonden, flamingo’s en pelikanen gezien.

 

Nu verlaten we het stedelijke gebied weer voor natuur. We rijden naar Namib-Naukluft National Park. We maken een kleine tussenstop in Solitaire, voor een goede reden. De bakker hier schijnt de beste appeltaart te maken. Wij kunnen het bevestigen, we nemen zelfs een tweede puntje! Na deze korte stop rijden we weer verder naar het National Park. Hier bezoeken we de Sossusvlei. Dit zijn de welbekende rode zandduinen, in het hart van de Namib woestijn. Het is een fenomenaal beeld en we nemen een hoop foto’s. We rijden door tot de Dodevlei. Dit is weer een heel ander natuurverschijnsel: een kleivlakte omgeven door een van de hoogste duinen ter wereld. De grond is zo droog dat er grote barsten in zitten en de paar bomen die er nog staan zijn allemaal verkoold. Het is alsof je door een natuurdocumentaire loopt! We verblijven vannacht op een van de campings in het park.

Meer foto’s van Namibië zien? Bekijk dan onze Pinterest!

 

We vervolgen onze reis naar de Kalahari. Officieel is het geen woestijn, maar het is zeker een van de mooiste gebieden in Namibië. Hier gaan we op zoek naar de alternatieve Kalahari big-five: gemsbok, springbok, Kalahari-leeuw, eland en luipaard. Vervolgens bezoeken we de Dragon’s Breath Cave. Dit is ‘s werelds grootste ondergrondse meer, we hebben nog nooit zoiets gezien!  Als de avond valt gaan we naar onze lodge, waar we genieten van de prachtige sterrenhemel. De volgende ochtend hebben we een begeleide Bushman walk geboekt. We gaan op bezoek bij de San (bosjesmannen). Deze stam, bekend van de klik-taal, laat ons zien hoe ze leven. We gaan samen met de San mannen op pad om eten te zoeken en ze laten ons zien welke besjes en planten eetbaar zijn. Onze ontmoeting wordt afgesloten met een rituele dans. Rustig rijden we terug naar Windhoek, maar we genieten elke seconde van de prachtige natuur.

 

In Windhoek hebben we nog een halve dag te besteden en besluiten naar het Katutura Township te gaan. Dit was de township voor de zwarte bevolking gedurende de apartheid maar tegenwoordig zijn er veel markten en maakt het een deel uit van het centrum. Aan het eind van de dag leveren we onze auto in en vliegen we terug naar Nederland.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Namibië:

  • Fish River Canyon
  • Skeleton Bay
  • Namib Desert
  • Als je in Oktober gaat: Oktoberfest!

Foto's Fly & Drive Namibië

Vragen over Namibië:

Welke valuta accepteren ze in Namibië?

In Namibië betalen ze met de Namibische Dollar. 1 Euro is ongeveer 15,70 Namibische Dollar.

Welke stekker gebruiken ze in Namibië?

In Namibië worden stopcontacten van type D en M gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in Namibië.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Ja, als je uit een land komt met een hoog risico voor gele koorts is een gele koorts vaccinatie verplicht. Tevens is het DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A vaccinatie aanbevolen.

Is er tijdverschil tussen Namibië en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Namibië. In de zomertijd is er geen tijdverschil maar in de wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Wat voor weer is het in Namibië?

Namibië kent warme zomers en zachte winters.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 30 graden 61-100 mm
Februari 29 graden 61-100 mm
Maart 28 graden 61-100 mm
April 26 graden 31-60 mm
Mei 23 graden 6-30 mm
Juni 21 graden nihil
Juli 21 graden nihil
Augustus 23 graden nihil
September 27 graden nihil
Oktober 29 graden 6-30 mm
November 30 graden 6-30 mm
December 31 graden 31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Namibië?

De kwaliteit is niet best en niet veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Namibië?

Namibië is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Namibië ongeveer 41,37% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Namibië?

Typische gerechten in Namibië zijn Mieliepap, Biltong en Potjiekos.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: