Fly & Drive Marokko

Fly & Drive Marokko

Tui Logo

Boek deze reis bij Tui

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

4994
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Een land vol kleuren, geuren en impressies. Marokko heeft mijn hart gestolen tijdens onze fly & drive vakantie!

Als je op zoek bent naar een vakantie vol cultuur of houdt van de Noord-Afrikaanse gastvrijheid, dan is een rondreis door Marokko zeer geschikt voor jou. Marokko is een land met veel diversiteit en door de bereikbaarheid prima voor een fly & drive vakantie. Het is aan te raden voor toeristen om je goed in te lezen over het land en haar cultuur om zo het optimale uit jouw vakantie in Marokko te halen. Geniet je mee met de het reisverslag van onze fly & drive vakantie in Marokko?

Rondreis Marokko

Wij hebben al het een en ander meegemaakt tijdens onze fly & drive vakanties, maar Marokko begint al goed zodra we onze huurauto ophalen. We worden namelijk gelijk uitgenodigd voor een kop thee bij de lokale autoverhuurder. Met dit warme welkom in ons achterhoofd rijden we richting het centrum van Casablanca. Het valt ons op dat de Marokkanen heel anders rijden dan dat we van de Nederlanders gewend zijn, dus enige voorzichtigheid is geboden op de wegen. Overal zien we scooters en brommers die als vliegen tussen de auto’s doorschieten en je aan de rijbanen houden doen ze in Marokko niet aan. In Casablanca slenteren we over de markt en de drukke straten. We genieten met volle teugen van alle geuren en kleuren die op ons afkomen.

Marrakech Marokko vakantie

Nadat we Casablanca in ons hebben opgenomen stappen we weer in onze auto en gaan richting Rabat. We parkeren onze auto bij het hotel en we pakken een taxi naar het kasteel Kasbah des Oudaias. Op deze historische locatie zijn veel kraampjes en mooie plekken te ontdekken. We nemen dan ook goed de tijd om dit oude kasteel te bezichtigen. We eindigen ons bezoek aan Rabat bij de Bab Chellah, wat door velen als de mooiste stadsmuur van Marokko wordt beschouwd.

 

Het in het noorden gelegen Fes wordt de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie. Fes is één van de vier koningssteden van Marokko. Wij komen hier voornamelijk om het door UNESCO beschermde oude centrum (Medina) te bezichtigen. Dit is misschien wel één van de mooiste plekken die wij ooit hebben gezien. De keramiek, katoensoorten en kruiden maken het straatbeeld tot een kleurig geheel. Zonder het door te hebben schieten we onze camera’s vol met de prachtigste foto’s.

fly drive Marokko

Meer foto’s van Marokko zien? Bekijk dan onze Pinterest!

 

We trekken weer verder in de richting van het zuiden van Marokko. We gaan naar de stad Marrakech om aan de rand van de Hoge Atlas te overnachten. Ook het centrum van Marrakech is uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Het wordt ons snel duidelijk waarom! Pracht en praal komen ons tegemoet als we over het plein in Marrakech lopen. We weten bijna niet waar we moeten kijken, zo bijzonder mooi is de vierde stad van Marokko. We besluiten op een terrasje te genieten van een heerlijk drankje en genieten daar in de warme namiddag van alles wat op straat langs komt.

 

Helaas komt het einde van onze vakantie in Marokko al in zicht. Maar niet voordat we Agadir hebben bezocht. Agadir ligt aan de kust en is daarom een prima afsluiter van onze rondreis. We besluiten tegen het eind van de dag paarden te huren voor een wandeling over het strand. Met de frisse zee wind door onze haren is het een mooi einde van deze enerverende fly & drive vakantie in Marokko.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Marokko:

  • Kasbah des Oudaias
  • Medina
  • Bab Chellah

Foto's Fly & Drive Marokko

Vragen over Marokko:

Welke valuta accepteren ze in Marokko?

In Marokko betalen ze met de Marokkaanse Dirham. 1 Euro is ongeveer 10,68 Marokkaanse Dirham.

Welke stekker gebruiken ze in Marokko?

In Marokko worden stopcontacten van type C en E gebruikt. In Nederland gebruiken we type F en C dus je hebt geen reisstekker nodig in Marokko.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten als je naar Marokko gaat. Het DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A vaccinatie is wel aanbevolen.

Is er tijdverschil tussen Marokko en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Marokko. In de wintertijd is er geen tijdverschil maar in de zomertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Marokko?

Marokko kent hete zomers en milde winters.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 18 graden 31-60 mm
Februari 20 graden 31-60 mm
Maart 22 graden 31-60 mm
April 24 graden 6-30 mm
Mei 28 graden 6-30 mm
Juni 32 graden nihil
Juli 36 graden nihil
Augustus 36 graden nihil
September 32 graden 6-30 mm
Oktober 27 graden 6-30 mm
November 22 graden 31-60 mm
December 19 graden 31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Marokko?

De kwaliteit is niet best en niet veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Marokko?

Marokko is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Marokko ongeveer 54,01% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Marokko?

Typische gerechten in Marokko zijn Couscous, Tajine en Harira.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: