Fly & Drive Mallorca

Fly & Drive Mallorca

Corendon Logo

Boek deze reis bij Corendon

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3651
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Het subtropische Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee dat deel uitmaakt van Spanje. Het eiland is bekend om zijn zonnige dagen, witte stranden en is daarnaast erg in trek als fiets- en wandelbestemming. Doordat het eiland relatief klein is, rijd je zo naar de verschillende plaatsjes en bezienswaardigheden op het eiland en is deze fly & drive goed te combineren met een relaxte zonvakantie.

Rondreis Mallorca

Na onze koffers ingPalma Mallorcaepakt te hebben, brengt het vliegtuig ons in ongeveer 3,5 uur naar de hoofdstad van Mallorca. Palma de Mallorca, oftewel Palma, is naast de hoofdstad ook de grootste stad van het eiland. De stad telt zo’n 400.000 inwoners, de helft van de totale bevolking op Mallorca. Wanneer we na 8 kilometer rijden met onze huurauto Palma binnenkomen, parkeren we centraal in de stad om te voet verder te gaan. Al snel doemt de pompeuze La Seu op. Deze grote Kathedraal stamt uit de 13e eeuw en wordt als één van de mooiste van Spanje gezien. Uiteraard nemen we een kijkje in dit mooie bouwwerk en lopen vervolgens via de gezellige smalle straatjes naar het centrale plein van Palma. Plaça Major is een kleinere versie van het Plaza Mayor in Madrid. We ploffen neer op een gezellig terrasje om te genieten van het mooie weer en de fraaie gebouwen. Vervolgens nemen we nog een kijkje in de oude jachthaven van de stad en rijden daarna door naar de volgende bestemming van onze fly & drive vakantie.

 

Strand Mallorca

In een klein half uurtje komen we aan in het kustplaatsje Paguera, dat in het zuid-westen van Mallorca ligt. Paguera is een bekende badplaats met drie mooie stranden. Ook zijn er mooie wandeltochten te maken vanuit de stad. Wanneer we het mooiste strand hebben uitgekozen nemen we de rest van de dag vrij en lezen we een goed boek.

 

De volgende dag rijden we een stukje naar het noorden. We parkeren onze huurauto in Valdemossa en maken een wandeling door dit karakteristieke dorpje. We bekijken de piano van beroemde componist Frederik Chopin die hier een paar jaar van zijn leven doorbracht en drinken een drankje in het gezellige winkelstraatje van het dorp.

 

Halverwege de middag verlaten we Valdemossa en rijden we door naar Porte de Sóller. We maken een bezoek aan de geurrijke wekelijkse markt en bewonderen de mooie huisjes. Vervolgens nemen we de oude tram naar Sóller, om het historische centrum te bewonderen en tapas te eten. Een heerlijke afsluiting van de dag.

 

We rijden verder naarStadsmuur Alcudia het noorden. In een klein uurtje komen we aan in het stadje Alcúdia. Alcúdia staat bekend om haar Middeleeuwse bouwstijl en de bijbehorende stadsmuren. We maken een wandeling over deze oude muur en puffen lekker uit in de oude Arabische haven van de stad.

 

Vervolgens rijden we verder naar de plaats Artà in het noord-oosten van Mallorca. Artà is een sfeervol en authentiek Spaans plaatsje met een relaxte sfeer. We nemen een kijkje in de net buiten de stad gelegen Sant Salvodor kerk. Deze oude kerk is gebouwd op een heuvel en vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over Artà en de groene omgeving. We maken een wandeling in de omgeving van Artà en rijden daarna weer door naar de kust.

 

Wanneer we aankomen in Cala de Millor schuiven we aan  bij een restaurantje op de gezellige boulevard en praten we na onder het genot van Spaanse tapas. De volgende dag staan we op tijd op om een verfrissende duik te nemen in zee. Als we geluk hebben zien we vrolijke dolfijnen langs zwemmen!

 

Beach Mallorca

We rijden door naar Sa Ràpita. Dit dorpje kenmerkt zichzelf door het strand, dat meer dan een kilometer lang is. In het zuiden van Mallorca zijn de golven hoger dan in het noorden, dus hebben we de gelegenheid om te surfen.

 

Wanneer we bruin en wel weer in de huurauto stappen, rijden we door naar de eindbestemming van onze fly & drive vakantie: S’Arenal. Hier installeren we ons in één van de vele comforatabele hotels en rusten de laatste dagen lekker uit aan het witte strand. Een mooie afsluiting voor een ontspannen en afwisselende fly & drive vakantie.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Mallorca:

  • La Seu kathedraal
  • Sóller
  • Sant Salvodor kerk

Foto's Fly & Drive Mallorca

Vragen over Mallorca:

Welke valuta accepteren ze op Mallorca?

Op Mallorca betalen ze ook met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze op Mallorca?

Op Mallorca worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig in Mallorca.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Mallorca gaat.

Is er tijdverschil tussen Mallorca en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Mallorca en Nederland.

Wat voor weer is het op Mallorca?

Mallorca heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 14 graden 61-100 mm
Februari 14 graden 31-60 mm
Maart 16 graden 31-60 mm
April 17 graden 31-60 mm
Mei 21 graden 31-60 mm
Juni 25 graden 6-30 mm
Juli 29 graden 6-30 mm
Augustus 30 graden 6-30 mm
September 26 graden 31-60 mm
Oktober 23 graden 61-100 mm
November 18 graden 61-100 mm
December 15 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Mallorca?

De kwaliteit is redelijk en veilig om te drinken, het drinkwater kan wel een chloorsmaak bevatten.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Mallorca?

Mallorca is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs op Mallorca is €1,42 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Mallorca ongeveer 27,23% goedkoper dan Nederland. Dit zijn echter wel allemaal gemiddelde prijzen, doordat Mallorca populair is zullen vooral in het hoogseizoen de prijzen een stuk hoger liggen.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten op Mallorca?

Typische gerechten op Mallorca zijn Tumbet, Fideua en Turron.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: