Fly & Drive Kroatië

Fly & Drive Kroatië

Bebsy Logo

Boek deze reis bij Bebsy

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

5337
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Al enige jaren kent Kroatië een toenemende interesse als vakantieland. De natuur in Kroatië is erg mooi en divers. Zo kent het land een azuurblauwe zee, mooie eilanden en imposante bergen. Kroatië is een leuke fly & drive bestemming voor jonge gezinnen. Geniet van de gastvrijheid en de diversiteit van Kroatië tijdens jouw fly & drive vakantie!

Rondreis Kroatië

Split (zie A op de kaart) is de eerste bestemming van onze vakantie. Lang hebben we uitgekeken naar het moment dat we lekker aan onze verdiende fly & drive vakantie konden beginnen. De tweede stad van Kroatië oogt uitdagend door haar mooie gebouwen en prettige ligging aan het strand. We slenteren rustig over de boulevard om te wennen aan de warme temperatuur van vandaag. Onze eerste indruk van Kroatië is fantastisch. Nadat we het oude centrum en de boulevard hebben bekeken besluiten we een drankje te doen op het plein van het volk: Narodni Trg. We laten Split achter ons en gaan richting de havenstad van Zadar (B op de kaart) iets ten noorden.

 

Eenmaal aangekomen ontdekken we dat Zadar een bijzondere stad is met veel geschiedenis. Deze geschiedenis moeten we verder ontdekken en daarom spreken we af met onze gids Nikola. Hij weet ons veel te vertellen over Zadar. Na een middag sight-seeing met Nikola pakken we onze zwemspullen en gaan ontspannen op het strand. Ook dit is Kroatië en het heldere zeewater is misschien wel één van de mooiste wateren van Europa.

 

De volgende ochtend vertrekken we al vroeg met onze auto op weg naar de hoofdstad Zagreb (zie C op de kaart). Zagreb heeft ruim een miljoen inwoners en is daarom een echte metropool om een dagje te bezoeken. We kopen een boekje over de stad met alle bezienswaardigheden en gaan met het openbaar vervoer op ontdekking uit. We wandelen over pleinen, langs prachtige gebouwen en door bijzondere wijken. Zagreb heeft zoveel te bieden dat we er ’s avonds nog heerlijk gaan genieten. Er zijn tal van goede restaurants te vinden in het centrum van Zagreb en wij hebben daarom moeite met het maken van een keuze.

 

Na een lange avond in Zagreb gaan we vandaag weer op pad. We sturen onze huurauto in de richting van Medulin (D op de kaart) in het westen van Kroatië. De rit naar Medulin is behoorlijk lang, maar er is genoeg te zien onderweg. De avond valt wanneer we in Medulin aankomen. We parkeren onze auto bij het hotel en gaan naar de boulevard voor een hapje en een drankje. Rond middernacht genieten we aan de boulevard van een vuurwerkshow. De volgende ochtend staat in het teken van het ontspannen aan zee. We pakken een goed boek en proeven van het goede leven.

 

Porec Kroatië

Onze laatste bestemming voor deze fly & drive vakantie in Kroatië is Porec (E op de kaart). De tijd vliegt voorbij en daarom gaan we weer lekker op pad om deze geliefde stad te bekijken. Porec is niet gek groot, maar heeft een erg leuke boulevard waar volop foto’s geschoten kunnen worden. Tijdens de lunch bekijken we de foto’s die we deze vakantie hebben gemaakt. We hebben weer een fantastische vakantie beleefd en besluiten hier absoluut terug te keren.

Bezienswaardigheden Fly & Drive Kroatië:

  • Narodni Trg

Foto's Fly & Drive Kroatië

Vragen over Kroatië:

Welke valuta accepteren ze in Kroatië?

In Kroatië betalen ze met de Kroatische Kuna. 1 Euro is ongeveer 7,44 Kuna.

Welke stekker gebruiken ze in Kroatië?

In Kroatië worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig in Kroatië.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Kroatië gaat. Aanbevolen vaccinaties is het DTP (Difterie, Tetanus en Polio) vaccinatie.

Is er tijdverschil tussen Kroatië en Nederland?

Nee, er is geen tijdverschil tussen Kroatië en Nederland.

Wat voor weer is het in Kroatië?

Kroatië kent een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 9 graden 101-200 mm
Februari 10 graden 101-200 mm
Maart 13 graden 61-100 mm
April 17 graden 61-100 mm
Mei 21 graden 61-100 mm
Juni 25 graden 31-60 mm
Juli 28 graden 31-60 mm
Augustus 28 graden 31-60 mm
September 24 graden 101-200 mm
Oktober 19 graden 101-200 mm
November 15 graden 101-200 mm
December 11 graden 101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Kroatië?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken, op sommige eilanden kan de kwaliteit van het drinkwater wat minder zijn.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Kroatië?

Kroatië is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Kroatië is €1,29 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Kroatië ongeveer 33,46% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Kroatië?

Typische gerechten in Kroatië zijn Brodet, Prut en Mlinci.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: