Fly & Drive Israël

Fly & Drive Israël

333 Logo

Boek deze reis bij 333 travel

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3908
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Israël is een bijzonder land en een geschikte fly & drive vakantie bestemming. Met misschien wel de rijkste culturele historie ter wereld is er genoeg te zien, maar dat is lang niet het enige! Bruisend Tel Aviv, ruïnes uit de Oudheid of de Dode Zee; er is hier genoeg te doen. Israël is vrij klein en de wegen zijn veilig en goed begaanbaar, je kan dus overal zelf naartoe rijden. Kies wat jou het meeste trekt en je auto geeft je complete vrijheid om jouw perfecte rondreis door Israël te plannen. Lees ons reisverslag voor meer inspiratie voor jouw fly & drive vakantie naar Israël!

Rondreis Israël

Onze vakantie in Israël begint in het levendige Tel Aviv. We verblijven in een kibboets een stukje ten noorden van Tel Aviv, in Shefayim. Dit is makkelijk te bereiken met onze huurauto.

 

De kibboets is een typisch Israëlische accommodatie. Er zijn veel kibboetsen waar je als toerist kan verblijven. Binnen de kibboets is er een gemeenschap waar iedereen gelijk is. Gelijk wordt gelijk verdeeld en iedereen draagt een steentje bij. Kibboetsen zijn van oorsprong landbouwgemeenschappen, en daarom liggen ze ook vaak buitenaf. Het verblijf in een kibboets is ideaal in combinatie met een fly & drive vakantie. Daarnaast is het ook een leuke manier om meer te leren over de Israëlische cultuur en gebruiken.

De volgende dag gaan we Tel Aviv in. De stad heeft een hip uiterlijk en de skyline doet mij denken aan onze rondreis door Miami. We beginnen in de oude wijk Jaffa. Hier bezoeken we de vlooienmarkt en we genieten van de mooie oude gebouwen. Vervolgens rijden we met de auto naar de wijk Sarona. Hier shoppen we wat rond in de vele boetiekjes en we halen een heerlijke falafel als lunch op de Sarona Food Market. De rest van de dag slenteren we door het centrum. We sluiten de dag af op de promenade waar we genieten van allerlei Israëlische hapjes.

Vandaag verlaten we onze kibboets en we rijden naar de volgende kibboets in Sha’ar Hagolan. We hebben een aantal tussenstops op de route dus het wordt een lange dag! Eerst stoppen we bij het archeologisch park Caesarea. Hier zijn ontzettend veel opgravingen te vinden uit de Oudheid. Dit is echt gaaf om te zien! De tweede stop is in Haifa. Hier bezoeken we de Bahai-tempel. Deze tempel staat vooral bekend om haar tuinen. Na deze stop rijden we door naar onze kibboets in Sha’ar Hagolan, waar we zijn uitgenodigd bij de sabbatmaaltijd.

Het is de sabbat en we doen het rustig aan. We rijden naar het Meer van Tiberias, waar veel Bijbelse taferelen hebben plaatsgevonden en wandelen hier een stuk. De rest van de dag besteden we in de kibboets, waar we naar het strand gaan en meedoen met de sabbat taferelen.
De volgende morgen staan we vroeg op om te vertrekken richting Jeruzalem. We maken een kleine omweg zodat we door Nazareth komen. Hier bezoeken we de Verkondigingsbasiliek en we lopen nog even rond. Een aantal mooie foto’s en een groot bord Shakshuka later rijden we weer verder richting Jeruzalem.

We komen aan het eind van de middag aan in ons hotel in Jeruzalem. Ons hotel ligt vlak bij het oude centrum, wat we morgen uitgebreid gaan verkennen. We staan vroeg op en eten ons goed vol tijdens ons luxe hotelontbijt. Dan is het tijd om erop uit te gaan. Vandaag laten we de auto lekker bij het hotel staan want de stad is het best te voet te verkennen. We lopen richting de Jaffa Poort door het oude centrum. Hier pikken we wat souvenirs op en we lopen naar de Tempelberg. Wegens veiligheidsmaatregelen is er een best lange wachtrij. Ik ben ook blij dat we ons paspoort op zak hebben, want hier werd naar gevraagd. We bekijken de Klaagmuur en de Rotskoepel en gaan vervolgens op zoek naar een plek om te lunchen. Het is erg druk hier, dus we slingeren door wat straatjes tot we een kebabzaak vinden.

Na de drukte in de stad van gister zijn we wel toe aan wat rust. We willen natuurlijk wel de Dode Zee hebben gezien, dus we pakken de auto en maken er een tripje van. Onze eerste stop is in Massada. Hier gaan we met de kabelbaan de berg op waar we de ruïnes kunnen bekijken. Vervolgens rijden we door naar een kuuroord in de Ein Gedi oase. Hier komen we helemaal tot rust door de heerlijke behandelingen. Tot slot drijven we ook in de Dode Zee. Alle vermoeidheid van voorgaande dagen is er helemaal uit en vol frisse energie rijden we weer terug naar ons hotel in Jeruzalem.

Vandaag gaan we weer te voet op pad door Jeruzalem. We bezoeken het Holocaust museum Yad Vashem, de toren van David en de stadspoorten. De rijen zijn erg lang, maar gelukkig hebben we onze Jerusalem City Pass. We besteden de namiddag rondom de drukke Ben Yehuda street, waar we ‘s avonds nog één keer genieten van een heerlijk uitgebreide maaltijd.

Meer foto’s van Israël zien? Bekijk dan onze Pinterest!

 

Het is alweer onze laatste dag en na het ontbijt rijden we richting Tel Aviv, vanwaar we weer naar huis vliegen. Wat was dit een prachtige reis! En wat gaan we de knafeh (een zoet gebakje met kaas en siroop), hummus, enorme olijven en baba ganoush missen!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Israël:

*Het is niet toegestaan om met je Israëlische huurauto naar Palestina rijden dus het is handiger om een eventuele trip naar de Westelijke Jordaanoever los te boeken.

Foto's Fly & Drive Israël

Vragen over Israël:

Welke valuta accepteren ze in Israël?

In Israël betalen ze met de Israel Shekel. 1 Euro is ongeveer 3,86 Israel Shekel.

Welke stekker gebruiken ze in Israël?

In Israël worden stopcontacten van type H gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in Israël.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten als je naar Israël gaat. Wel is het DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A vaccinatie aanbevolen.

Is er tijdverschil tussen Israël en Nederland?

Ja, er is tijdverschil. In Israël is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Israël?

Israël kent een warm mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 17 graden 101-200 mm
Februari 18 graden 61-100 mm
Maart 20 graden 31-60 mm
April 24 graden 6-30 mm
Mei 26 graden nihil
Juni 28 graden nihil
Juli 30 graden nihil
Augustus 31 graden nihil
September 30 graden nihil
Oktober 27 graden 31-60 mm
November 24 graden 61-100 mm
December 19 graden 101-200 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Israël?

De kwaliteit is goed en veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Israël?

Israël is in vergelijking met Nederland duurder. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Israël ongeveer 5,74% duurder dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Israël?

Typische gerechten in Israël zijn Hummus, Shakshuka en Bureka.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: