Fly & Drive Griekenland

Fly & Drive Griekenland

Ilios Logo

Boek deze reis bij Ilios Reizen

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

4646
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Griekenland is een fantastisch land voor een fly & drive vakantie. Het land staat bekend als een van de meest favoriete vakantielanden van de Nederlanders. Jaarlijks gaan duizenden landgenoten met het vliegtuig naar Griekenland om te genieten van een heerlijke zomervakantie op één van de Griekse eilanden. Maar ook het vasteland van Griekenland is bijzonder mooi en divers. Het vaste land leent zich uitstekend voor een mooie rondrit langs de verschillende kust- en bergplaatsjes. De wegen in Griekenland zijn over het algemeen redelijk goed onderhouden en het is daarom ook een goede bestemming voor het huren van een auto op vakantie.

De Griekse eilanden

Griekenland telt maar liefst 6.000 (!) eilanden, Griekenlandwaarvan er slechts 200 bewoond zijn op dit moment. De Griekse eilanden zijn samen goed voor ongeveer 20% van het totale landoppervlakte van Griekenland. Met name de eilanden zijn zeer populair als vakantiebestemming. Zon, zee en strand in combinatie met de prachtige Griekse architectuur, geschiedenis en vriendelijke bevolking. Kortom, een aanrader voor ieder type vakantieganger. De grootste Griekse eilanden zijn: Kreta, Rhodos, Euboea en Lesbos. Andere geliefde vakantie-eilanden zijn: Santorini, Corfu, Kos, Karpathos, Paros, Mykonos, Kythira, Chios, Samos en Zakynthos.

 

Het vasteland van Griekenland

Ondanks dat de eilanden vaak populairder zijn bij Griekenland ruinetoeristen dan het Griekse vasteland, valt er hier ook ontzettend veel te zien. Met name als je geïnteresseerd bent in ruïnes uit de Oudheid en bekende locaties uit de Griekse mythologie, is een rondreis door het vasteland een aanrader. De bekendste stad is natuurlijk Athene, de hoofdstad van Griekenland. Hier is de tafelberg Akropolis waarop het Parthenon gebouwd is een ware trekpleister, een tempel die ooit voor de godin Athena gebouwd werd. Verder zijn in Athene, buiten de Akropolis om, bijvoorbeeld de overdekte markt, het theater van Dionysos, het Nationaal Archeologisch Museum en de Agora aanraders. Andere steden op het vasteland van Griekenland die erg bijzonder zijn zijn bijvoorbeeld Olympia, Mystras, Epidaurus, Mycene en Delphi, waar ook mooie ruïnes en overblijfselen van tempels en dergelijken te zien zijn.

 

Algemene informatie over Griekenland

Hoewel Griekenland qua oppervlakte een stuk groter is dan Nederland, heeft Griekenland “slechts” 10 miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van de Grieken woont in de grotere steden van het land. De Griekse economie is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Het toerisme is goed voor 18 procent van het bruto binnenlands product en zorgt voor maar liefst 850.000 banen, waardoor 8,5 procent van de Grieken actief is in het toerisme. Jaarlijks vieren ongeveer 14 miljoen mensen hun vakantie in Griekenland. Hiermee wordt het inwoners aantal van Griekenland zelfs verdubbeld!

Foto's Fly & Drive Griekenland

Vragen over Griekenland:

Welke valuta accepteren ze in Griekenland?

In Griekenland betalen ze ook met de Euro

Welke stekker gebruiken ze in Griekenland?

In Griekenland worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hebt geen reisstekker nodig in Griekenland.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Griekenland gaat.

Is er tijdverschil tussen Griekenland en Nederland?

Ja, in Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Griekenland?

Griekenland heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 13 graden 31-60 mm
Februari 13 graden 31-60 mm
Maart 16 graden 31-60 mm
April 20 graden 6-30 mm
Mei 25 graden 6-30 mm
Juni 30 graden 6-30 mm
Juli 33 graden nihil
Augustus 34 graden 6-30 mm
September 29 graden 6-30 mm
Oktober 23 graden 31-60 mm
November 18 graden 61-100 mm
December 14 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Griekenland?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken, sommige gebieden in Griekenland hebben wel gechloreerd water.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Griekenland?

Griekenland is in vergelijking met Nederland goedkoper. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Griekenland is €1,76 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Griekenland ongeveer 24,59% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Griekenland?

Typische gerechten in Griekenland zijn Tzatziki, Choriatiki Salata en Pita Gyros.

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: