Fly & Drive Finland

Fly & Drive Finland

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

2921
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Finland is een prachtig land dat grenst aan het mooie Zweden en in het puntje aan Noorwegen. Finland wordt niet voor niets ‘het land van de duizend meren’ genoemd; er zijn er 188.000 te vinden! Finland heeft een lage bevolkingsdichtheid en dat komt tot uiting in het klein aantal en rustige steden. In de Finse dorpjes lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. In combinatie met een prachtige natuur is Finland het bezoeken zeker waard! Bijkomend voordeel: geen andere valuta, het is alleen wel een uurtje later dan in Nederland.

Rondreis Finland

 

Fly drive Finland

We starten onze rondreis op het vliegveld in Helsinki, genaamd Helsinki-Vantaa. We parkeren onze huurauto in een parkeergarage en duiken meteen Helsinki in. Het is een redelijk grote stad waarin je je prima kunt vermaken. Aan de haven bijvoorbeeld, ligt het marktplein. Dit is een gezellige plaats waar een tal van marktkramen voor zorgen. Heel dichtbij het marktplein, in de oude markthal, is er een echte Finse foodmarket te vinden. En dat komt altijd van pas na twee uurtjes in het vliegtuig! Je kunt ook de domkerk op het bekende plein Senaatintori beklimmen, kathedralen en concerten bezoeken, een boottocht langs de kust maken, musea bewonderen en uiteraard winkels ingaan.

  

Onze reis vervolgt zich richting het westen, naar de stad Turku. Deze stad ligt aan de monding van de rivier de Aura en heeft bovendien veel te bieden. Wij bezoeken eerst het Kupittaa park, waar je helemaal ontspannen van wordt. Even heerlijk zonnebaden onder het genot van een picknick, schaatsen (in de winter), zwemmen (in de zomer): het is allemaal mogelijk. Er is ook een avonturenpark (Seikkailupuisto) voor kinderen. In de middag zijn we het water opgegaan met een kano, om Finland vanaf het water te bewonderen. Een heel leuke ervaring!

 

Het is tijd om verder te gaan. Omdat Turku een belangrijk knooppunt is van verschillende wegen, kan je hier alle kanten op die je maar wilt. Wij vervolgen onze reis naar Tampere. We zien dan ook iets van het binnenland van Finland én Tampere ligt in een prachtig gebied met veel meren. Als we aankomen krijgen we meteen informatie van Visit Tampere Tourist Information. We bevinden ons nu ook meteen in het centrum en vlakbij het Keskustori-plein. Daar staan mooie gebouwen in art-nouveaustijl, die we wonderschoon vinden. Wij hebben een stadswandeling gemaakt, maar je kunt er ook fietsen huren. Via Keskustori zijn wij meteen naar de markthal van Tampere gegaan, waar we op een terras genieten van een heerlijke kop koffie. In deze stad genoten we van ontelbare kathedralen, musea, winkeltjes en het unieke Finlayson paleis.  

 

Tijd voor onze éénnalaatste tussenstop: VaasaAls we aankomen, merken we meteen dat we dichterbij Zweden zijn: Vaasa is een tweetalige gemeente waar zowel Fins als Zweeds wordt gesproken. Vaasa ligt aan de Botnische Golf, waar we goed gebruik van maken. We genieten van het mooie uitzicht en maken een tocht over het water. Daarna stappen we in onze huurauto en rijden tien kilometer verder om een oude meteorietkrater te bezoeken. Hij heet Söderfjärden, die het bezichtigen zeker waard is. Er is zelfs een ski-gebiedje, er is een natuurwandelpad van 2,5 kilometer met uitleg over het ontstaan van de krater en het is met name in het najaar een paradijs voor vogelliefhebbers.  

 

Fly & drive Finland, noorderlicht

Op weg naar onze laatste bestemming genieten we van het uitzicht op de kust. Eenmaal aangekomen in Oulu, parkeren we onze auto in een parkeergarage, die er gelukkig volop te vinden zijn. In Oulu kan je het strand op, parken in, musea en tuinen bezoeken, maar je kunt ook klimtochten doen of kunstgalerijen bewonderen. Wij genoten daar ook zeker van, maar konden niet wachten op de avond: we wilden graag het noorderlicht bewonderen.  Onder leiding van een gids die precies wist wat de beste tijd en wat de beste plaats is om te kijken, genoten wij van dit prachtige natuurverschijnsel. En dan… zit onze fly drive vakantie naar Finland er al weer op!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Finland:

Er zijn al heel wat mooie plaatsen genoemd, maar deze moet je ook zeker zien:
  • Finse Archipel
  • Levi (sneeuwlandschap in Lapland)
  • Lakeland
  • Sarvonlinna

Foto's Fly & Drive Finland

Vragen over Finland:

Welke valuta accepteren ze in Finland?

In Finland betalen ze gewoon met de Euro.

Welke stekker gebruiken ze in Finland?

In Finland worden stopcontacten van type F gebruikt. In Nederland gebruiken we ook type F dus je hoeft geen reisstekker mee te nemen op vakantie.

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Finland gaat. Mocht je tussen maart en november langer dan vier weken in de natuur gaan wandelen/kamperen wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen. Teken encefalitis komt alleen in de Äland eilanden voor.

Is er tijdverschil tussen Finland en Nederland?

Ja, in Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Wat voor weer is het in Finland?

Finland heeft een landklimaat en dus neerslag in alle maanden. In de winter kan het erg koud worden terwijl de zomers warm kunnen zijn.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari -4 graden 31-60 mm
Februari -4 graden 31-60 mm
Maart 1 graad 31-60 mm
April 7 graden 31-60 mm
Mei 15 graden 31-60 mm
Juni 20 graden 31-60 mm
Juli 21 graden 61-100 mm
Augustus 20 graden 61-100 mm
September 14 graden 61-100 mm
Oktober 9 graden 61-100 mm
November 3 graden 61-100 mm
December -1 graden 31-60 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Finland?

De kwaliteit is goed en het kraanwater is veilig om te drinken. Het kraanwater is qua kwaliteit te vergelijken met dat van Nederland.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Finland?

Finland is in vergelijking met Nederland ongeveer even duur. Ter indicatie, de gemiddelde Euro 95 benzineprijs in Finland is €1,51 t.o.v. €1,77 in Nederland. Ook is het Cost of Living Index interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Finland ongeveer 4% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Finland?

Typische gerechten in Finland zijn Rapu, Mäti en Poronpaisti.

Deze reis is te boeken bij:

Wil je een volledig verzorgde fly & drive vakantie boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: