Fly & Drive Canada

Fly & Drive Canada

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3102
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Canada is een enorm land op het Noord-Amerikaanse continent. Het is na Rusland het grootste land ter wereld en grenst aan de Verenigde Staten. De naam Canada komt van het Indiaanse woord ‘kanata’, wat nederzetting betekent. Het esdoornblad op de Canadese vlag staat symbool voor de natuur in het land. Canada staat bekend om haar uitgestrekte gebieden, ongerepte natuur, gigantische meren en bruisende steden. Hierdoor is Canada het ideale land voor een onvergetelijke fly & drive vakantie!

Rondreis Canada

We stappen in het vToronto Canadaliegtuig en komen na een comfortabele vlucht van ongeveer 8 en een half uur aan in de grootste stad van Canada: Toronto. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Toronto niet de hoofdstad van het land, dat is Ottawa. Nadat we zijn geland op Pearson International Airport, halen we onze ruime huurauto op waarmee we onze fly & drive vakantie zullen maken. We rijden naar het centrum van Toronto. Deze stad is met ruim 2,5 miljoen inwoners de grootste van Canada. We stoppen bij de CN tower, het op één na hoogste gebouw ter wereld. We nemen de lift en stappen op 447 meter hoogte uit om te genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. We drinken een drankje in het gezellige café van de toren. Hierna dalen we weer af en rijden we door naar de markt van St. Lawrence. We wandelen rond en kijken onze ogen uit naar de vele winkels en kraampjes.

 

Niagara Falls CanadaDe volgende dag rijden we via Hamilton door naar het zuiden en zetten koers naar de Niagara Falls. Deze watervallen liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten en behoren tot de grootste van de wereld. We nemen de boot en nemen foto’s aan de rand van de watervallen. Na dit spetterende uitstapje rijden we terug naar Toronto, waar we lekker eten en uitrusten voor het vervolg van onze fly & drive vakantie in Canada.

 

Na een goed ontbijt rijden we in onze comfortabele huurauto door naar onze volgende bestemming: Kingston. De bijnaam van Kingston is Limestone City. De stad heeft deze naam tedanken aan de vele kalkstenen gebouwen die hier te vinden zijn. We wandelen door het gezellige centrum van de stad en komen uit aan de rand van het grote Lake Ontario. Hier drinken we een drankje tussen de vele gezellige plezierjachten die de haven van Kingston rijk is. ‘s Avonds gaan we uit ons dak tijdens een bloedstollende ijshockeywedstrijd van de Kingston Frontenacs. Na de wedstrijd vallen we direct in slaap in ons sfeervolle hotel.

 

We staan vroeg op en zetten onze fly & drive voort naar Montreal. We verlaten de provincie Ontario en rijden Quebec binnen. Quebec komt van het woord Gepèèg in de taal van het Mi’kmag volk en betekent “vernauwing van de rivier”. Wanneer we Montreal binnen rijden merken we meteen de vele Franse invloeden op. We bezoeken de Basiliek van de Notre Dame, niet te verwarren met die in Parijs. We lopen rond onder de gewelven van de basiliek en kijken onze ogen uit. Hiena huren we een fiets en verkennen we de stad op deze leuke en actieve manier. Onze gids brengt ons naar interessante plekken en vertelt over de bruisende historie van de stad. We sluiten de dag af in één van de gezellige kroegjes die Montreal rijk is.

 

De volgende dag verlatenQuebec Skyline Canada we Montreal en brengt onze huurauto ons naar wat de Canadezen klein-Europa noemen: Quebec. Quebec is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is daarentegen een stuk kleiner dan Montreal en is de enige stad in Noord-Amerika met een stadsmuur. Wanneer we de stad binnenrijden vallen de Franse invloeden duidelijk op. De huizen in de oude binnenstad zijn gebouwd in Franse stijl. We stoppen bij Chateau Frontenac, wandelen rond door de lange gangen van dit oude kasteel en genieten van een prachtig uitzicht over de stad en Saint Lawrencerivier. Hierna wandelen we door het historische centrum en sluiten de dag af in een gezellig restaurant.

 

We zetten onze fly & drive voort naar Saint-Michel-des-Saints en verlaten hiermee definitief de drukte van de stad. Tijdens onze reis naar dit slaperige dorpje komen we langs de vele meren en prachtige uitzichten die Canada rijk is. Na aankomst settelen we ons in ons warme hotel en trekken we onze wandelschoenen aan. Hierna rijden we met onze huurauto naar de noordelijke kant van Mont-Tremblant National Park. Gewapend met onze verrekijker gaan we op zoek naar de beren en herten die in dit park leven. We picknicken op een verlaten plek in het park en genieten van de overweldigende natuur. Wanneer we het park uitrijden weten we dat we hier zeker nog een keer terugkomen.

 

Mont-Tremblant CanadaEn dat is ook het geval, want de volgende dag rijden we van Saint-Michel-des-Saints richting het dorpje Mont-Tremblant aan de zuidkant van het National Park. We installeren ons in het hotel en rijden opnieuw richting het National Park. We parkeren onze huurauto en nemen de kabelbaan om aan de top van de berg te komen. Vanuit hier maken we spectaculaire wandelingen door het gebied en genieten we van de mooiste uitzichten over het Canadese landschap. De avonturiers onder ons hebben de mogelijkheid om de ski’s aan te trekken en vanaf de pistes naar beneden te glijden. Op de terugweg maken we een stop bij het circuit van Mont Tremblant en kijken we naar de voorbij flitsende Formule 1 coureurs. Wanneer het avond wordt genieten we lekker na in het gezellige Mont-Tremblant en kijken we terug op een afwisselende en avontuurlijke fly & drive vakantie in Canada!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Canada:

  • CN tower
  • Niagara Falls
  • Lake Ontario
  • Basiliek van de Notre Dame
  • Chateau Frontenac
  • Mont-Tremblant National Park

Foto's Fly & Drive Canada

Vragen over Canada:

Welke valuta accepteren ze in Canada?

In Canada betalen ze met de Canadese Dollar. 1 Euro is ongeveer 1,46 Canadese Dollar.

Welke stekker gebruiken ze in Canada?

In Canada worden stopcontacten van type A en B gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt een reisstekker nodig in Canada. Ook is het aan te raden om een spanningsvormer te gebruiken. In Canada is de netspanning (120V) lager dan in Nederland (230V).

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Nee, je hoeft je niet speciaal in te enten voordat je naar Canada gaat.

Is er tijdverschil tussen Canada en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Canada. Canada kent echt wel 6 verschillende tijdzones dus kijk voordat je op vakantie gaat in welke tijdzone je zit en hoeveel tijdverschil ertussen zit.

Wat voor weer is het in Canada?

Canada heeft voor het grootste gedeelte een landklimaat. Dit staat voor warme zomers en milde winters. In het noorden kan het in de winter zelfs min 40 worden.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari -5 graden 61-100 mm
Februari -4 graden 31-60 mm
Maart 3 graden 61-100 mm
April 11 graden 61-100 mm
Mei 18 graden 61-100 mm
Juni 24 graden 61-100 mm
Juli 27 graden 61-100 mm
Augustus 25 graden 61-100 mm
September 20 graden 61-100 mm
Oktober 13 graden 61-100 mm
November 6 graden 61-100 mm
December -1 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater in Canada?

De kwaliteit is goed en veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Canada?

Canada is in vergelijking met Nederland goedkoper. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Canada ongeveer 9,37% goedkoper dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten in Canada?

Typische gerechten in Canada zijn Poutine, Nanaimo Bar en De Beavertail.

Deze reis is te boeken bij:

Wilt u een volledig verzorgde fly & drive vakantie naar Canada boeken? Kijk dan eens naar het mooie vakantie aanbod van de volgende aanbieders: