Fly & Drive Aruba

Fly & Drive Aruba

TUI Logo

Boek deze reis bij TUI

Sla op in verlanglijstje

Voor het opslaan van je Fly & Drive in je verlanglijstje heb je een account nodig

3005
De 3 populairste bestemmingen
Rondreis Ardennen

Rondreis Ardennen

Antwerpen

Rondreis Antwerpen

Andalusië Foto 1

Fly & Drive Andalusië

Vakantie Nederland Banner
Aanbiedingen Aanbiedingen Eliza Was HereAanbiedingen SunwebAanbiedingen De Jong Intra Aanbiedingen TUI Zelf reis samenstellen

Waarom FlyDriveVakantie.com ?

  • Inspiratie voor alle reizigers
  • Compleet aanbod van verschillende aanbieders
  • De mooiste bestemmingen
  • Krijg zin in de vakantie
De laatste blogs
man vliegveld wachten
6 tips zodat jij je geen moment verveelt tijdens je reis
oktober 19, 2021
Leukste bestemmingen voor de herfstvakantie
oktober 10, 2021
Wandelen in Nederland: Mooiste gebieden voor een herfstwandeling
september 28, 2021

Aruba is de A van de ABC-landen van de Kleine Antillen in Amerika en is qua grootte te vergelijken met het Nederlandse eiland Texel. Ondanks dat er in meerdere talen wordt gecommuniceerd, is Nederlands toch echt de officiële taal. Wel moet je rekening houden met een andere munteenheid, namelijk de Arubaanse florin. Aruba wordt gezien als een heerlijke zon-zee-strand bestemming en dat is wat wij ook hebben uitgeprobeerd. Aruba wordt niet voor niets One Happy Island genoemd, er zijn volop mogelijkheden om te ontspannen. Je zit niet veel in je huurauto maar geniet van alles wat het heerlijke eiland te bieden heeft.

Rondreis Aruba

Wij landen op de internationale luchthaven Koningin Beatrix, in Oranjestad – de hoofdstad van Aruba. Dit is de enige luchthaven op Aruba en ook meteen een mooi startpunt voor een rondreis. Wij stappen in onze huurauto om direct te starten met ons avontuur. Het is nog vroeg op de dag, dus wij kunnen meteen genieten van een echte vakantiedag.

 

Aruba is niet groot, dus we kunnen dankzij onze huurauto het hele eiland verkennen. We rijden langs de kust naar Eagle Beach, terwijl we ondertussen in vakantiestemming komen bij het zien van andere parelwitte stranden onderweg. Het is lastig om geen duik te nemen, maar we willen toch graag naar Eagle Beach.   Zonsondergang Aruba
Eenmaal aangekomen parkeren we onze auto in een parkeergarage en lunchen bij Así Es Mi Peru waar we meteen even omkleden. Dan kunnen we eindelijk genieten van een middag op het stand. Om een uur of zes krijgen we trek en genieten we van de heerlijke tapas bij restaurant Las RamblasWe sluiten de dag af met een wandeling in de branding.

 

Vogel Aruba

De volgende morgen stappen we fris en fruitig in onze huurauto en nemen we afscheid van Eagle Beach. We hoeven maar een paar minuten te rijden want onze volgende bestemming ligt ernaast: het 50 hectare groot Bubali Vogelreservaat. Voor natuurliefhebbers zoals wij is dit bezoek echt een speciale beleving. Er leven naast de lokale vogels nog meer dan tachtig unieke trekvogels en er is een uitkijktoren om alles van boven te bewonderen. Prachtig! 

 

Na een gezellige stop bij het dichtbijgelegen pannenkoekenrestaurant gaan we… snorkelen! Wij hebben dat gedaan bij Jolly Pirates Sailing Cruises & Snorkeling en dat was echt een gave beleving. Kijk hieronder maar eens:

Snorkelen

We vervolgen onze reis naar Faro California, een historisch uitzichtpunt in de top van Aruba. Dit is het hoogste punt van het hele eiland en biedt een prachtig uitzicht over Aruba. Wij hebben ook een rondleiding gedaan waarin je informatie krijgt over de indrukwekkende geschiedenis van de gerenoveerde vuurtoren.

 

Na een overnachting in het Ocean Z Boutique Hotel gaan we op weg Hagedis Arubanaar Natural Bridge, een ingestorte kalkstenen natuurbrug.
Het nabijgelegen park (Rock Garden) willen we ook graag bezoeken. We hebben zeker geen spijt van deze keuze, want het was echt overweldigend. De Lost River, de waterval, de grot en het indianenpark waren heel mooi om te zien. Als je in de avond gaat is er ook een licht- en geluidshow te zien.

 

We gaan verder met onze rondreis, en rijden via Fontein naar San Nicolas. Onderweg komen wij veel parken tegen, die wij zelf niet hebben bezocht. Voor San Nicolas liggen veel dorpjes die wij hebben bekeken. We zijn wat winkels ingegaan en hebben koffie gedronken in een gezellig tentje. Daarna reden we door naar het meest zuidelijke puntje van Aruba, om te gaan eten bij Big Mama Grill.

Aruba

Na de smakelijke maaltijd genoten we van de zonsondergang op het strand. De volgende en laatste dag stond ons een leuke activiteit te wachten: paintballen! We reden naar Parkietenbos Paintball Field en gingen van start. We rijden daarna voor de laatste keer naar het strand en gaan een hapje ten bij Amuse Sunset Aruba, wat vlakbij het vliegveld ligt. En dan zit onze rondreis er alweer op!

Paintball

Er is nog veel meer te doen dan dat wij deden, maar ook wij hebben in die paar dagen al veel van Aruba gezien. Een aanrader!

Bezienswaardigheden Fly & Drive Aruba:

  • Royal Plaza Mall
  • Arikok natuurpark
  • Balashi goudmijnen bij Spaans Lagoen en Bushiribana aan de noordkust
  • Renaissance eiland
  • Alto Vista kapel

Foto's Fly & Drive Aruba

Vragen over Aruba:

Welke valuta accepteren ze op Aruba?

Op Aruba betalen ze met de Arubaanse Florin. 1 Euro is ongeveer 1,98 Arubaanse Florin.

Welke stekker gebruiken ze op Aruba?

In Aruba worden stopcontacten van type A, B en F gebruikt. In Nederland gebruiken we type F dus je hebt in sommige gevallen een reisstekker nodig in Aruba. Ook is het aan te raden om een spanningsvormer te gebruiken. In Aruba is de netspanning in sommige gebieden (127V) lager dan in Nederland (230V).

Moet ik me inenten voordat ik op reis ga?

Ja, als je uit een hoog risicogebied voor gele koorts komt is een vaccinatie voor gele koorts verplicht.

Is er tijdverschil tussen Aruba en Nederland?

Ja, er is tijdverschil tussen Nederland en Aruba. In de wintertijd is het op Aruba 5 uur vroeger en in de zomertijd is het op Aruba 6 uur vroeger dan in Nederland.

Wat voor weer is het op Aruba?

Aruba kent een tropisch klimaat met het hele jaar temperaturen rond de 30 graden.

Maand Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddeld aantal mm regen
Januari 30 graden 31-60 mm
Februari 30 graden 6-30 mm
Maart 31 graden 6-30 mm
April 32 graden 6-30 mm
Mei 32 graden 6-30 mm
Juni 33 graden 6-30 mm
Juli 33 graden 31-60 mm
Augustus 33 graden 6-30 mm
September 33 graden 31-60 mm
Oktober 33 graden 61-100 mm
November 32 graden 61-100 mm
December 31 graden 61-100 mm

Wat is de kwaliteit van het kraanwater op Aruba?

De kwaliteit is goed en het is veilig om te drinken.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud op Aruba?

Aruba is in vergelijking met Nederland duurder. Het Cost of Living Index is interessant om te vergelijken, hiermee wordt vergeleken hoe duur boodschappen, restaurants en reizen in een bepaald land zijn. Volgens deze index is Aruba ongeveer 15,53% duurder dan Nederland.

Alle vermelde prijzen zijn ter indicatie, werkelijke prijzen kunnen afwijken.

Wat zijn typische gerechten op Aruba?

Typische gerechten op Aruba zijn Funchi polenta, Stoba en Modongo Pens.

Deze reis is te boeken bij:

Of je nu een op maat gemaakte reis wilt maken, of een compleet pakket wilt- je kunt bij onderstaande reisaanbieders terecht.